MELLANÖSTERN. Med miljarder amerikanska skattedollar kunde Israel bygga upp det högteknologiska luftvärnssystemet ”Iron Dome”. Nu vill man sälja det USA-finansierade systemet till Saudiarabien, troligtvis för att förstärka den sionistiska alliansen i Mellanöstern efter fiaskot med IS.

Det israeliska luftförsvarssystemet Iron Dome visade sig effektivt under Gazakriget 2014, då det visade sig ha en verkningsgrad på runt 90 procent gentemot hemmagjorda palestinska raketer.

Det israeliska luftvärnssystemet Iron Dome har varit i bruk sedan 2011 genom att framförallt skjuta ned hemmagjorda raketer från palestinska frihetskämpar. Det högteknologiska systemet har under sin uppbyggnad och fram till idag fått stark finansiering via den amerikanska kongressen, som i omgångar har spenderat flera miljarder dollar av skattebetalarnas pengar på det israeliska luftförsvaret.

Nu vill Israel också exportera Iron Dome till Saudiarabien, som man inte har några ”officiella” diplomatiska kontakter med, rapporterar den schweiziska tidningen Basler Zeitung.

Israel och Saudiarabien är dock allierade via USA och båda länderna har gemensamma fiender i de antisionistiska nationer som utmålats som ”tyranniska stater” av den sionist-västerländska alliansen.

Efter fiaskot med den sunnimuslimska terrorsekten Islamiska staten, som i allt väsentligt förlorat allt sitt territorium i både Syrien och Irak, följde ett halvhjärtat försök till ”folklig resning” i det shiamuslimska och antisionistiska Iran. Att Israel nu vill exportera sitt luftförsvar till Saudiarabien kan tyda på ett försök att stärka den sionist-västerländska och sunnimuslimska alliansen i Mellanöstern.

Ifall de amerikanska skattebetalarna får någon provision vid en eventuell försäljning återstår dock att se. Men redan i september rapporterade israelisk media entusiastiskt att USA hade visat intresse att köpa in systemet som man själv finansierat, för att med detta kunna försvara sina militärbaser i Europa.

Källor:
Saudi Arabia shows interest for Israeli Iron Dome air defense missile
Iron Dome – Funding (Wikipedia)
REPORT: US EYES PURCHASE OF ISRAEL’S IRON DOME TO DEFEND EUROPEAN BASES


  • Publicerad:
    2018-01-12 19:30