UTBILDNING. En anonym student på University of Southern California (USC) har anmält sin lärare för att han inkluderade ”israeliska sionister” på en lista över terrorgrupper.

Dr. David Kang.

Under en föreläsning i internationella relationer visade den amerikanska universitetsläraren Dr. David Kang en bild med texten ”Vilka är terrorister?” för sina studenter. Bilden listade nio grupper och individer, inklusive den kommunistiska colombianska gerillarörelsen FARC, den skotske folkhjälten William Wallace, de tamilska tigrarna och den Irländska Republikanska Armén (IRA).

Den tredje posten på listan var ”israeliska sionister”, följd av Kim Jong-il, Kim Il-sung, Mao Zedong, och Ho Chi Minh.

Dr. Kangs kontroversiella lista.

En anonym student som närvarade vid föreläsningen blev chockad över listan och anmälde Kang till universitetsledningen.

Kang skrev i ett utlåtande att han inte själv kallade någon grupp för terrorister. Syftet med övningen var att få studenter att fundera över hur och varför organisationer får terrorstämpel. Med andra ord att skapa en diskussion om vem som bestämmer vilka som ska terrorstämplas och i vilket syfte, klargjorde han

Den anonyma studenten har sagt till Jewish Journal att Kangs undervisning visserligen baserades på principer om kritiskt tänkande, men att Kang inte tillräckligt tydligt klargjorde att ”israeliska sionister” inte är terrorister. Kangs underlåtelse att tydliggöra detta öppnar för risken att andra studenter kan ha blivit förvirrade av hans presentation, sade studenten.

— Många av de närvarande studenterna var troligen lättpåverkade, och de som inte är kunniga i frågan kan nu associera sionism med Nordkorea, al Qaida med flera, sade den anonyma studenten till Jewish Journal.

Händelsen ledde till att en namninsamlingskampanj startades för att universitetsledningen skulle se till att Kang drabbades av disciplinära åtgärder och att konkreta åtgärder genomförs för att säkerställa att anti-israeliska uppfattningar och andra former av ”intolerans” inte förekommer på universitet.

Kampanjledarna har klagat på att universitet har vägrat att vidta åtgärder mot Kang. De anser att detta är särskilt allvarligt med tanke på att universitet huserar The USC Shoah Foundation – en stiftelse tillägnad minnet av ”förintelsen” – och ändå inte bryr sig om att bekämpa den form av ”indoktrinering” som Dr. Kang har utsatt sina studenter för.

Bloggaren Aussie Dave Israellycool kommenterar saken med att skriva:

Tyvärr har vi numera blivit alldeles för vana vid att nordamerikanska universitetslärare hjärntvättar studenter med lögner om Israel. Men av någon anledning har David Kangs beteende chockerat mig mer än vanligt, kanske på grund av den nonchalans med vilken han uttrycker sina djävulska idéer.

Källor:
USC prof includes ’Israeli zionists’ on list of ’terrorists’
USC Professor Suggests That Israeli Zionists Are Terrorists
Exposed! USC Professor David Kang Teaches That Israeli Zionists Are All Terrorists
USC Professor Tells Students that ‘Israeli Zionists’ Are ‘Terrorists’


  • Publicerad:
    2018-01-14 11:00