MASSMEDIA. I torsdags intervjuades Nya Tiders chefredaktör Vavra Suk tillsammans med bluffhistorikern Henrik Arnstad i Aktuellts kvällssändning. Programmet fick massiv kritik från framförallt judar inom etablissemanget och i går kväll fick DN:s chefredaktör Peter Wolodarski även delta i Aktuellt för att läxa upp dess ansvarige utgivare.

Endast Wolodarskis egna åsikter bör framföras i statlig television, om chefredaktören själv får välja.

Endast Wolodarskis egna åsikter bör framföras i statlig television, om chefredaktören själv får välja.

Nordfront har tidigare skrivit om torsdagens avsnitt av SVT:s Aktuellt där Nya Tiders närvaro på årets Bokmässa diskuterades här och här. I programmet intervjuades som bekant Nya Tiders chefredaktör Vavra Suk tillsammans med bluffhistorikern Henrik Arnstad.

Efter programmet gick flertalet judiska etablisemangspersoner ut och kritiserade SVT för att de överhuvudtaget lät en företrädare för en tidning som de menar har ”kopplingar till nazism” ge sin syn på saken. En av de hårdaste kritikerna var Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski som twittrade att det var fel att SVT rapporterade om saken objektivt samt att programledaren inte borde ha varit ”opartisk”.

Tack vare detta gick Aktuellts ansvarige utgivare Ulf Johansson ut och både försvarade och tog avstånd från intervjun. Han sa bland annat att det var ett misstag att ha med Vavra Suk via videolänk och att det inte blev ”så bra som de tänkt sig”.

Under gårdagens Aktuellt, som går att se här, hade man ett långt inslag som började med att Jonathan Leman från den folkfientliga och vänsterextrema ”tidskriften” Expo intervjuades. Han sa bland annat att det är upp till Aktuellt vem man intervjuar men menade samtidigt att ifall man ska intervjua någon som Vavra Suk så är det viktigt att man ”har på fötterna”. Exakt vad den judiske ”journalisten” menade med det framgick inte. Vidare valde han att kalla Suk för lögnare. Detta då Suk i intervjun förnekade att Nya Tider var en ”nazistisk” tidning och som ”bevis” för att det skulle vara en lögn framförde Leman att han själv har beskrivit Nya Tider som en del av den ”rasideologiska miljön”.

Efter intervjun med Leman var det Wolodarskis tur att läxa upp Aktuellt och Ulf Johansson. Bland annat fick han veta att de utfört ett ”oerhört slappt redaktionellt arbete” och Wolodarski anklagade även Aktuellt för att ha framställt personerna bakom Nya Tider som ”helhylledemokrater och svärmorsdrömmar”.

Johansson försvarade sig med att de visst anklagat Nya Tider för att vara ”nazister” i det inslag som föranledde intervjuen men detta räckte inte enligt Wolodarski då hans bild av Nya Tider inte framställdes helt ensidigt.

— Jo men det var ju som att man redovisade olika åsikter. De fick själva säga en sak och andra fick säga en annan, ungefär som att det fanns olika uppfattningar om det här, förklarade Wolodarski.

En pressad Ulf Johansson fick under diskussionen backa mer och mer och sa till slut bland annat att han själv fick ta på sig att detta blev fel.

Se inslaget där Vavra Suk deltog i Aktuellt nedan:

Källor:
Aktuellt 23 september 21:00
SVT svarar: ”Inte så bra som vi hoppats”


  • Publicerad:
    2016-09-24 15:15