MEDIA. Tidningen Nya Tider kommer även i år att medverka under Bokmässan i Göteborg vilket har fått flera vänsterförfattare att ställa in sin medverkan.

Nya Tider vid bokmässan förra året.

150 vänsterförfattare har skrivit på ett upprop om att bojkotta Bokmässan i Göteborg och väljer att inte delta på årets upplaga av Bokmässan eftersom tidningen Nya Tider beviljats tillträde även detta år.

Den judiske författaren Göran Rosenberg är en av dem som valt att ställa in sin medverkan.

Yttrandefriheten i all ära, men man får inte använda yttrandefriheten till att hota – där går gränsen för min del. Yttrandefriheten får inte användas till att undergräva yttrandefriheten, säger Rosenberg.

Bakgrunden till uppropet är efter att Kulturnyheterna i SVT uppmärksammade klippet där medborgarjournalisten Bechir Rabani tillsammans med Nya Tiders reporter Sanna Hill åkte hem till Expressens chefredaktör Thomas Mattson och Expressenjournalisten Diamant Salihu för att ställa frågor på samma sätt som de gjort mot invandringskritiker.

Bokmässans vd Maria Källsson säger att man vill möta vad hon kallar “de antidemokratiska krafterna med den demokratiska modellen”. Rosenberg gillar inte detta resonemang och anser att Bokmässan är inget bra ställe för att föra en dialog med ”antidemokratiska krafter” på.

— Det finns alla möjliga tillfällen där man kan diskutera. Bokmässan är ett forum för demokrati och sådana här rörelser hör inte hemma där. Det är upp till bokmässan att bestämma hur de vill göra men jag vill inte vara med i år, säger Rosenberg.

Källa:
139 författare i upprop – vill inte delta på Bokmässan


  • Publicerad:
    2017-04-22 13:45