Efter besöket inne på Bokmässan samlades en större skara motståndsmän i Korsvägen för att sprida det nationalsocialistiska budskapet till samtliga förbipasserande. Dagen till ära fanns inte bara motståndsmän från Näste 2 utan även besökande kamrater från Näste 1 och Näste 3. Bokmässan i kombination med fint väder på den närliggande nöjesparken samt alla stannande spårvagnar bäddade för stor spridning.

Vad Bokmässan förde med sig var en aning tvetydigt, för kulturknuttar finns i olika former och de tydligaste är: a) de som uppskattar intellektuell stimulans; b) de som är där för att visa hur sanslöst lärda de är. Den förstnämnda gruppen är intressanta att tala med då de kan bolla idéer och föreställa sig hur saker och ting skulle te sig i det nya Norden. Under diskussioner med en sådan öppensinnad person kan man till och med få förslag på hur repatriering ska gå till för att vara både effektiv och human.

Innan den bekräftelsetörstande människan ska beskrivas kan det nämnas att Göteborgs-Posten skickat ut Emelie Lindholm för att uppmärksamma Nordiska motståndsrörelsens närvaro. Lindholm har tidigare visat intresse för Motståndsrörelsen bland annat när man tidigare i år anordnade soppkök för folkkamrater. Man ställde några kortfattade frågor till Simon Engelin. Även Janne Josefsson skymtades, men idag var han inte frågvis.

Den andra gruppen, de som enbart är kulturintresserade för bekräftelse, är samma trötta varelser som brukar uppenbara sig då Motståndsrörelsen delar flygblad offentligt i en större stad. Människor som i regel inte har något annat för sig än att stå på lagom avstånd, gnällandes till någon liknande stackare över telefon. Dessa flockades givetvis även kring Bokmässan, där de kunde koppla av i Lenin-hörnan eller bli kallsvettiga av Mattias Gardells föredrag om mästerskytten Peter Mangs.

En av dessa måste ha rökt mer än tobak när hon (?) gick vilse i den sorts dubbeltänk som blivit synonymt med årets upplaga av Bokmässan: alla ska få tycka och tänka som de vill och även sprida sin åsikt – utom de som tycker fel, vilket i detta fallet var Nordiska motståndsrörelsen. Efter att ha försökt att be Motståndsrörelsen att lämna platsen blev personen ifråga upprörd över att bli fotograferad. Efter att med noll argumentationsteknik försökt få de poliser som fanns i närheten att strunta i grundlagen övergick personen ifråga till att kedjeröka och filma aktivisterna på avstånd. Personen ifråga gav motståndsmännen fri lejd i tio minuter innan de skulle krossas av förenade antinazister och efter drygt två timmar förflyttade man sig till Kungsportsplatsen för vidare propagandaspridning.

Vid Kungsportsplatsen spred man partiprogrammets nio punkter samt flygbladet för demonstrationen i Stockholm den tolfte november i ytterligare någon timme. Många mottog nyfiket flygbladen och en hel del diskussioner fördes. Märkbart är som vanligt att många bara behöver någon som leder dem, emedan de redan i stor utsträckning hyser åsikter som liknar de som förmedlas av Nordiska motståndsrörelsen.

I samband med att flygbladsutdelningen skulle avslutas visade sig delar av det ”antifascistiska” b-lag som skämde ut sig förra gången Motståndsrörelsen delade flygblad på Göteborgs gator. Man upplyste dessa att deras arbete var förgäves. I sammanhanget bör nämnas att en ”radikal bokmässa” hölls knappt tio spårvagnsminuter bort samt att ”antifascister” dagen efter ämnade hålla en manifestation för en död finsk missbrukare. För de som inte förstått det tidigare är detta ytterligare ett exempel på att ”autonom vänster” knappast är ett störningsmoment, och absolut inte ett hot, för vår verksamhet.

Hursomhelst tillkallade de trallande småtjejerna de som annars är kapitalets vakthundar, alltså polisen. Med blåljus och sirener höll konstapeln på att köra rakt in i två motståndsmän som höll på att samtala med nyfikna flygbladsmottagare. Polisen fick dock nöja sig med att illa dolt smyga efter när motståndsmännen lämnade Göteborgs centrala delar för att äta gemensam middag och utvärdera dagen. Näste 2 vill tacka Näste 1 och Näste 3 för det uppskattade besöket!

Har du hittat hit genom våra flygblad? Är du intresserad av att ditt folk har en framtid? Ansök till Motståndsrörelsen på momangen!

abc


  • Publicerad:
    2016-09-29 19:54