JUDISK MAKT. Nyligen blev det klart att den oppositionella tidningen Nya tider kommer att ställa ut även på årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Den judiska Bonnierkoncernen har dock avslöjat att man gör sitt bästa för att hindra konkurrenten från att ställa ut i år.

Juden Carl-Johan Bonnier är styrelseordförande för Bonnierkoncernen som nu återigen försöker stoppa sin konkurrent Nya tider från att delta på Bokmässan i Göteborg.

I mars kunde Nordfront rapportera att det blev klart att den oppositionella och invandringskritiska tidningen Nya tider kommer att få ställa ut även under årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Från Bokmässans sida gav man slutgiltigt klartecken efter att Nya tider godkänts av en granskande panel med ”experter på högerextremism”.

— Deras granskning hittade inga direkta kopplingar till våld, eller något annat som är olagligt i Sverige. Eller att någon av tidningens ledande personer gjort sig skyldig till brott, som hets mot folkgrupp. Granskningen visade även att tidningen inte skrivit något som strider mot svensk lagstiftning, förklarade Bokmässans vd Maria Källsson.

Nu har dock Expressen avslöjat att deras ägare, den mäktiga Bonnierkoncernen, försöker sätta press på Bokmässan att ta tillbaka beslutet och porta konkurrenten Nya tider från mässan.

— Vi delar inte Bokmässans åsikt just nu, vi vill inte ha Nya Tider på plats, säger Håkan Rudels, Bonnierförlagens vd och fortsätter:

— Vi har ju pratat med mässan länge om det här, senast förra veckan hade vi ett flera timmar långt möte med dem om detta, och vi har haft mängder med telefonsamtal med dem efter avslöjandet.

”Avslöjandet” i fråga är Nya tider-medarbetaren Sanna Hills medverkan i Bechir Rabanis projekt Megafonerna, som nyligen publicerade en film där man gick hem till Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Expressenjournalisten Diamant Salihu för att ställa frågor kring journalistisk etik.

Filmklippet i fråga har inom mainstreammedia i allmänhet och av Bonnier och Expressen i synnerhet utmålats som både ”antidemokratiskt” och hotfullt, trots att aktionen var ett svar på att Mattson strax innan beordrade Salihu att konfrontera Granskning Sverige-medarbetaren Fabian Fjälling på liknande sätt i hans hem.


Filmklippet där Bechir Rabani och Megafonerna försöker konfrontera Thomas Mattson och Diamant Salihu i deras hem.

Enligt Håkan Rudels finns i dagsläget inga planer på att Bonnier ska ställa in sin egen medverkan på Bokmässan, men poängterar att det inte är uteslutet beroende på ”hur saker och ting utvecklas här framöver”.

På fråga ifall det är problematiskt när en mäktig aktör som Bonnier använder sitt inflytande för att försöka stoppa en liten aktör och tillika konkurrent från att ställa ut på Bokmässan svarar Rudel:

— Den viktigaste slutsatsen som man kan dra av det här är att det är väldigt komplext. Som mässan ofta påpekar har Nya Tider å ena sidan yttrandefrihet. Men samtidigt måste vi se till vilken typ av verksamhet vi bedriver. På Bonnierförlagen bedriver vi ett publicistiskt arbete, och i och med det behöver man stå för någonting, det går inte bara att säga vad som är lagligt och inte lagligt. Och då får man på driva de frågor som man tror på, säger han.

Bonnierkoncernen grundades av juden Albert Bonnier 1837 och har sedan dess skaffat sig en allt starkare dominans inom det tryckta ordet i Sverige. Under de senaste åren har man expanderat och köpt upp flertalet lokaltidningar ute i landet och inom vissa områden i Sydsverige har man kommit att skaffa sig något som närmast kan liknas vid ett monopol vad gäller nyhetsrapportering. Än idag håller Bonnierfamiljen ett starkt grepp om koncernen och representeras av koncernens styrelseordförande Carl-Johan Bonnier.

Expressen är en av Bonnierkoncernens flaggskepp inom den nationella lögnpressen. Tidningen har karaktären av en politisk propaganda- och skvallertidning, ökänd för förföljelse och trakasserier av svenskar med oppositionella åsikter. Det andra flaggskeppet är Dagens Nyheter, som har en mer ”seriös” framtoning och som leds av juden och krigshöken Peter Wolodarski, vars inflytande över Sveriges medielandskap sträcker sig så långt som till public service och SVT. Detta visade sig inte minst i samband med att Wolodarski bereddes utrymme att läxa upp ansvarig utgivare för SVT:s nyhetsprogram Aktuellt i hans eget program och under direktsändning efter att han hade tillåtit Nya tiders chefredaktör Vavra Suk att på ett opartiskt sätt försvara sin rätt att delta på förra årets upplaga av Bokmässan.

Källa:
Bonnierförlagen: Vi vill inte ha Nya Tider på Bokmässan


  • Publicerad:
    2017-04-19 23:27