MEDIA. Den invandringskritiska tidningen Nya Tider kommer inte att få delta på nästa års upplaga av Bokmässan. Detta skriver Bokmässans ledning i ett pressmeddelande.

Nya Tider på bokmässan.

Efter att ha upplevt stora påtryckningar så viker sig nu Bokmässan och portar den invandringskritiska tidningen Nya Tider. Detta skriver man i ett pressmeddelande på sin hemsida. Man använder svepskäl som att ”alltför mycket uppmärksamhet kom att ägnas åt en enda fråga” och att ”Bokmässans innehåll hamnat i skymundan, att organisationen inte har kunnat ägna sig åt sitt uppdrag och att mässan inte kan utvecklas”

— Genom en samlad bedömning har Bokmässan kommit fram till att Nya Tider nekas att ställa ut 2018. Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift, skriver man i pressmeddelandet.

Även tidigare har Nya Tider nekats att delta, men de har alltid lyckats få sin vilja igenom. Bokmässan försökte hindra dem från att delta i år genom att låta ”expertgranska” tidningen, men detta hjälpte inte och tidningen tilläts delta ändå.

I år hindrades även Granskning Sverige och Avpixlat från att delta på mässan.

Källa:
Inriktning för Bokmässan 2018 klar


  • Publicerad:
    2017-11-28 18:30