JUDISK MAKT. DN har nu ”granskat” Nordfront, Nya Tider och flera andra etablissemangskritiska medier. Bonnier-tidningen meddelade också att Skatteverket tagit åt sig av deras budskap och därför ska granska DN:s konkurrenter hårdare.

Carl-Johan Bonnier, vars koncern äger en orimligt stor del av Sveriges massmedia.

Under gårdagen skrev Nordfront om riksdagskvinnan Anna Hagwall som anordnar ett seminarium i riksdagen med Karl-Olov Arnstberg för att diskutera den politiska korrektheten i Sverige. Både Hagwall och Arnstberg är utpekade som ”antisemiter” och när Hagwall konfronterades om detta meddelade hon till Aftonbladet att hon just nu håller på att utreda den judiska Bonnier-familjens grepp över svensk media, inklusive kopplingar till lokalmedier som kanske inte syns genom direkt ägande.

På kvällen igår slog Bonniers medieimperie tillbaka genom att låta koncernens flaggskepp, Dagens Nyheter, publicera en ”granskning” där man attackerade Nordfront, Nya Tider, Fria Tider, Avpixlat och Nyheter Idag samt enskilda personer som engagerat sig i dessa medieprojekt för att ge svenska folket ett större utbud av medier och politiska åsikter att välja bland. ”Det produceras fler populistiska och högerextrema texter än någonsin tidigare”, konstaterar DN i sin granskning men istället för att göra en politisk analys kring det grottar DN:s journalister ner sig i detaljer om hur mycket pengar olika personer tjänar och vilka som har skulder hos Kronofogden.

Om Nordfront skriver DN att det är den mest ”extrema hatsajten i Sverige” och man trycker på att tidningen har ”täta band med ryska högerextremister”. Att Nordiska motståndsrörelsen, som Nordfront är en del av, tagit emot en donation från Rysk Imperiska Rörelsen fäster DN också stor vikt vid, trots att det numera är känt att det var en symbolisk summa på runt 1500 kronor.

Även Nya Tider och Nyheter Idag kritiseras för ”kopplingar” till Ryssland, att även Fria Tider i praktiken tagit ställning för ryska intressen i samband med statskuppen i Ukraina missade dock DN. Vad gäller Nya Tider beskrivs tidningen av DN som ”Kremlvänlig” och ”antisemitisk”.

– Vår rapportering är, till skillnad från er, objektiv. Det här med Kremlvänligheten är en viktig fråga med stark polarisering. Svensk mainstreammedia bidrar till fientlighet när det faktiskt är så att Putin gjort stora insatser för freden i till exempel Syrien, säger Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk till DN.

Som vanligt angriper DN också Nya Tiders presstöd. Hyser du i Bonniers ögon fel åsikter – då ska du inte ha samma rättigheter som andra medier, verkar budskapet vara.

Nämnas kan här också att DN:s chefredaktör, juden Peter Wolodarski, förra året spårade ur på Twitter och spred näthat efter att Vávra Suk fått möjligheten att i en ”debatt” förnedra den inkompetente återfallslögnaren Henrik Arnstad.

På temat pengar har den judiskägda tidningen också lyckats förmå Skatteverket att inleda en granskning av sina konkurrenters ekonomi och bokföring. Som sagt var: Tycker du inte som DN skall du diskrimineras och motarbetas på alla möjliga sätt. Framför allt är det Nordfront och Avpixlat som DN och Skatteverket talar om då båda tidningarna drivs av ideella föreningar som har mindre krav på offentlig redovisning av sin ekonomi.

DN drar sig inte heller för att uppmuntra till starkare censur av sina meningsmotståndare. ”Det är ovanligt att de sajter som DN granskat hamnar i domstol för vad de publicerat”, skriver tidningen. Men istället för att utgå från att det är för att Sverige har viss yttrandefrihet och att artiklar som inte åtalas är lagliga, driver DN tillsammans med justitiekanslern tesen att mer saker borde fällas.

— Man kan ju fråga sig om det är rimligt att det inte finns någon som skannar på nätet för att kunna ingripa mot eventuella brott? Vi mäktar inte med det, säger justitiekansler Anna Skarhed.

När DN-journalisterna via mejl kontaktade Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland frågade de bland annat om vår syn på hets mot folkgrupp-lagen. Följande ord från Vejdeland citeras i DN:

Det [hets mot folkgrupp] är en grundlagsvidrig censurlag som kommit till för att förbjuda politisk opposition och är samtidigt en raslag direkt riktad mot svenskar. De som döms för hets mot folkgrupp är politiska fångar som hålls inspärrade av ett korrupt och folkfientligt system.

Citatet är korrekt, men då stora delar utelämnades kommer Nordfront återkomma ikväll med det fullständiga svaret.

Summa summarum: Svensk alternativmedia och oberoende riksdagspolitiker riktar alltmer ljuset mot Bonniers ohälsosamma makt över svensk massmedia. Bonnier-tidningen DN svarar med att angripa kritikerna genom att granska ett fåtal privatpersoners ekonomi, förmår Skatteverket att granska sina kritiker och konkurrenter hårdare samt driver nu på tillsammans med JK för att få fram mer anmälningar, åtal och fällande domar om åsiktsbrott. Familjen Bonnier bör således av alla Sverigevänner rimligtvis betraktas som det största hotet mot Sverige och det svenska folket.


  • Publicerad:
    2017-03-17 09:50