EUROPA. Tack vare Storbritanniens beslut att lämna EU, islamistiska terrordåd, antisemitism och tillväxten av nationella och invandringskritiska partier och organisationer kan judar komma att lämna Europa, enligt en högt uppsatt rysk rabbin.

oh-vey

I ett tal till Europaparlamentet förklarade Pinchas Goldschmidt, Moskvas översterabbin och ordförande för Europeiska rabbinkonferensen, att Europas judar kan komma att ha lämnat kontinenten inom 30 år.

Anledningen är att Europas judar är missnöjda med utvecklingen i hela Europa. En av anledningarna är den senaste tidens ökning av islamistiska terrordåd och Storbritanniens val att lämna Europeiska Unionen.

— Frågan som judar ställer sig, inte bara som judar utan även som européer, är ifall Europa i sin nuvarande form har en framtid efter terrordåden i Paris, i Bryssel, i Köpenhamn och efter Brexit? Frågade sig rabbi Goldschmidt.

Han hävdade också att antalet judar i Europa minskat från fyra miljoner till bara drygt en miljon sedan 1945 och att EU kommer sluta som ett ”misslyckat experiment” ifall EU inte förändras.

Som lösning problemet uppmanade han EU-parlamentarikerna att arbeta hårdare för att integrera Europas rasfrämlingar i det han kallade för ”det europeiska värdesystemet” så att de överger sin ”rabiata antisemitism och radikalism”. Vidare krävde han att en europeisk kontraterroriststyrka införs som endast ska svara inför Europeiska kommissionen.

Det är dock inte bara muslimerna som står i vägen för judarnas fortsatta närvaro i Europa. Goldschmidt upprördes även över tillväxten av ”högerextrema” partier och rörelser och menade att Europas framtid kommer att ligga i antingen Muslimska Brödraskapets händer eller i den ”radikala högerns”.

Dessutom hävdade han att en ny, politisk korrekt form av antisemitism som legat latent sedan ”förintelsen” växt fram i Europa.

— Vi kommer att fortsätta avslöja dessa trångsynta antisemiter som vill bekämpa judendomen under politiskt korrekta skynken såsom ”barns rättigheter” och ”djurs rättigheter”, tillade han och syftade på kritik mot omskärelse och kosherslakt.

Källa:
Jews may leave EU if Islamic terrorism, anti-Semitism not halted, top rabbi warns MEPs


  • Publicerad:
    2016-10-02 19:00