EU. Sionistiska vakthunden Expo belönas nu med ”Europeiska medborgarpriset 2016”.

banner medborgarpriset

Europeiska medborgarpriset.

Stiftelsen Expo tilldelas nu ”Europeiska medborgarpriset 2016” av EU-parlamentet. Expos vd Daniel Poohl kommer att ta emot priset i Europahuset den 20 september.

Europaparlamentets pris delas varje år till en medborgare, förening eller organisation ”som i sin dagliga verksamhet ger uttryck för de värden och värderingar som uttrycks i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna”.

Några av dessa värderingar är enligt Europaparlamentets jury att arbeta mot ”rasism” och då specifikt den som riktas mot judar (antisemitism) som anses mer värda än andra folkslag. Enligt juryn får Expo nämligen priset för dess arbete att ”värna demokrati och yttrandefrihet mot rasism, antisemitism och främlingsfientlighet i det svenska samhället”.

Påståendet att Expo skulle arbeta för att värna yttrandefrihet får också det ses som anmärkningsvärt med tanke på att dess verksamhet går ut på raka motsatsen – att kartlägga och hänga ut medborgare som är oliktänkande i förhållande till det rådande systemet.

De delar ur Expos verksamhet som lyfts fram som särskilt viktiga för juryns bedömning är bland annat tidskriften Expo, föreläsningar om ”organiserad intolerans” samt den lokala utbildningsplattformen ”Tillsammansskapet” som finansieras av skurkkapitalisten George Soros.

Källa:
Stiftelsen Expo får Europeiska medborgarpriset 2016


  • Publicerad:
    2016-09-18 00:30