”HISTORIA”. Den självutnämnde historikern Henrik Arnstad fortsätter att bjuda norrländska skolungdomar med diverse hemmasnickrade teorier om ”rasism”. Nyligen besökte han Björknäsgymnasiet i Boden där han bjöd på inte mindre än två timmars show.

Henrik ”Miljarders miljarders miljarder” Arnstad besökte tidigare i veckan Skellefteå. FOTO: Nordfront.se.

Nordfront kunde tidigare rapportera att historiestudenten Henrik Arnstad, som i flera år har påstått sig ha klarat av en högre utbildning och tagit fil. kand. i historia, besökte Anderstorpsskolan i Skellefteå.

På plats ska han bland annat ha kommit med helt nya definitioner av begrepp som feminism och demokrati, men också beskrivit Motståndsrörelsens aktivister som ”starka, kraftfulla, maskulina supermänniskor”.

Enligt Norrländska Socialdemokraten (NSD) har hans norrländska turné nu också fört honom till Boden. Under fredagen höll han två entimmarsföreläsningar för elever på Björknässkolan på sitt vanliga tema ”fascism, högerpopulism och högerextremism”.

— Det är tre ideologier som befinner sig inom samma spektrum. Man kan kalla dem rasistiska rörelser. Eller ultranationalistiska som är det begrepp som jag använder, ska han ha förklarat för eleverna.

I Skellefteå var istället ”ultranationalism” ytterligare en kategori bland Arnstads sedvanliga ”antidemokratiska” företeelser, såsom fascism, högerextremism och högerpopulism.

Om Nordiska motståndsrörelsen och första maj-demonstrationen i Falun ska han denna gång ha sagt:

— Nordiska Motståndsrörelsen har ju aldrig samlat så här många. Med på tåget var också Vera Oredson som var med redan när det begav sig i Nazityskland. Hon var ju gammal partiledare för nordiska rikspartiet och hon strålade ju av glädje. Hon har aldrig sett så här många svenska nazister tåga tillsammans.

Arnstads analys är att demonstrationen i fråga var en ”styrkedemonstration” och en del i en plan där ”nazisterna” först har lyckats med att ”normalisera Sverigedemokraterna” för att sedan ”normalisera nazismen och judehatet”.

— Man börjar kalla nazismen för en obehaglig åsikt istället för sex miljoner mördade judar. Det läser man i dag nästan i varje debattartikel, förklarar Arnstad och fortsätter:

— Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke till exempel är väldigt mycket inne på det här. Han var väldigt tidig med att normalisera nazismen, eller ”Välkommen tillbaka herr Hitler kan man säga.

Med ”normalisera nazism” syftar Arnstad förmodligen på diverse uttalanden i media där Funcke försökt att förklara att yttrandefriheten är till för att skydda de som har de mest samhällskritiska och oppositionella åsikterna, exempelvis nationalsocialister.

I ett filmklipp på NSD:s hemsida ser man också hur Arnstad pekar ut en förskräckt elev i publiken och hånar henne för att hon är ”blond och blåögd”.

— Du är ju lång, blond och har blåa ögon. Du är ju typ safe, eller hur? proklamerade Arnstad medan han pekade på eleven.

När han inte fick den önskade responsen försökte han även att förtydliga sig:

— Du har blont hår och blåa ögon, du behöver ju inte oroa dig för Björn Söder.

Arnstad anser vidare att Sverige ”reagerar dåligt” på att även nationalsocialister nyttjar sina grundlagsstadgade rättigheter.

— Ja, det tycker jag, medan polisen och åklagare visat hur totalt ointresserade man är av den nazistiska terrorismen. Man kunde ju vara betydligt strängare mot de här rörelserna. De ser man ju hur man är i andra länder. I Sverige har vi den uppfattningen att för terrorism så måste man ha brun hud. Dessa rörelser har ju skrivit på sina hemsidor att de kan kan göra vad de vill för det händer ändå ingenting, påstår historiestudenten.

Källor:
Historikern: ”Nu kallar man nazism en obehaglig åsikt”
Experten: Därför ska nazisterna få demonstrera på 1 maj


  • Publicerad:
    2017-05-05 18:00