SKELLEFTEÅ. Motståndsrörelsen består av en ”stark, maskulin kraft” och ”supermänniskor” säger Henrik Arnstad under ett föredrag tidigare idag. Nordfront var på plats och förevigade ögonblicket.

Under dagen höll journalisten Gellert Tamas och ”historikern” Henrik Arnstad en gemensam föreläsning om hotet från ”de mörka krafterna” på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå.

Bägge personerna är kända för att fuska i sina arbeten. Tamas har gjort sig känd för sin bok om de apatiska flyktingbarnen, som fått kritik av specialistläkaren Dr. Thomas Jackson för att ha varit osaklig och undanhållit relevanta fakta om tvångssimulering från asylbarnen. Bluffhistorikern Arnstad är bland annat känd för att han hämtar citat från Hollywood-filmer istället för historiska källor.

Tamas talade under dagen om ”det svenska hatet” och Arnstad om så kallad ultranationalism och högerpopulism. Motståndsrörelsen var en het fråga för Arnstad enligt Nordfronts reportrar som var på plats.

Nordfront kommer återkomma till en längre artikel om föredragen men kan redan nu bjuda på ett klipp som innehåller vad som skulle kunna beskrivas som ett rent hyllningstal till Motståndsrörelsen. Enligt Arnstad utgörs Motståndsrörelsen nämligen av ”supermänniskor” som är ”maskulina, kraftfulla, starka och oberörda av okvädningsord från sidorna”.

När Arnstad sedan försöker förklara att det är en stereotyp att Motståndsrörelsen är starka och kraftfulla säger han att bilden ändå är ”sann i och för sig”.

Efter att ha orerat om starka, maskulina supermänniskor började Arnstad även tala om ”koppel” och ”ridstövlar”, något som fick Nordfronts reportrar att höja rejält på ögonbrynen.

Se klippet nedan:


  • Publicerad:
    2017-05-03 23:06