HUMOR. Under gårdagen publicerade webbtidningen Södermalmsnytt ett reportage om bluffhistorikern Henrik Arnstad. Artikeln, med tillhörande bilder och videoklipp på en skateboardåkande Arnstad, har redan blivit viralt.

Henrik Arnstad – tuffaste hipstern på Södermalm?

Bluffhistorikern Henrik Arnstad är känd för att bjuda på en ordentlig show i samband med att han föreläser och debatterar om ”rasism och fascism” – ämnen han också uppger sig vara ”expert” på.

Arnstads okunskap, retorik och uppenbart påhittade meriter har fått många att undra om han i själva verket är en politisk dissident som försöker att förlöjliga kulturmarxismen genom sina framträdanden i offentligheten. Det har även framförts teorier om att han skulle vara en ”konstnär” som vill testa hur mycket absurditeter etablissemanget kan svälja från en person som felaktigt påstår sig ha akademiska titlar och expertis.

Nu har han dock bjudit på en helt annat typ av underhållning, nämligen genom att ställa upp på ett reportage i lokaltidningen Södermalmsnytt. I artikeln som publicerades under onsdagen poserar Arnstad i bland annat hjälm, bomberjacka och sneakers, åkandes på en så kallad el-skateboard – med andra ord en skateboard som drivs med el och som kan komma upp i hastigheter på tiotalet kilometer i timmen. Arnstad uppger att hans nya transportmedel har ”förändrat hans liv”.

För mig är det här det perfekta fordonet. För det första är det roligt att åka och sen är det praktiskt. Det fyller ett hål i ens liv som storstadsmänniska, säger Henrik Arnstad.

Arnstad förutspår också att ”el-skateboarden” kommer att bli den nya innegrejen i det hipsteranstrukna Södermalm:

Det har hipstercommunityt i Brooklyn och på Manhattan hakat på och eftersom Stockholm är wannabe-Brooklyn så gissar jag att åkandet kommer att explodera här efter vintern, förklarar Arnstad.

Arnstad menar vidare att man får åka på ”e-bräda” överallt där cykel får framföras. Med tanke på hur nytt fenomenet är tycks dock inte alla poliser hänga med i utvecklingen på samma sätt som den trendkänslige bluffhistorikern.

— Ofta har inte polisen heller sett en sån här förut. När jag kom åkande på Götgatsbacken mötte jag två Segwaypoliser som jag vinkade till. En av dem gjorde ”ajabaja-tecknet” med fingret åt mig men där man får cykla får man åka med en sån här, berättar han.

LÄS ÄVEN: Arnstad och Tamas bjöd på show i Skellefteå

Förutom artikel bjuder även Södermalmsnytt på ett videoreportage med tillhörande bilder där man får se Arnstad rulla runt på Södermalms gator, självklart med skyddshjälmen på. Bilderna har redan resulterat i flertalet memes som har spridits på sociala medier.

Meme föreställande Arnstads inre värld medan han åker runt på Södermalm med sin ”e-bräda”. Klicka för större bild.

I videoreportaget förklarar en lyrisk Arnstad också fördelarna med ”e-brädan”:

— Det här har förändrat mitt liv, till det bättre. Att ha ett sånt här fantastiskt fordon som kan föra en var som helst i stan på bara några minuter, samtidigt som man känner sig så tuff när man åker. Det kommer nog gå rätt in i Brooklyn-själen på Södermalm.

Se hela videoreportaget nedan:

Vilka är era bästa Arnstad-memes? Dela gärna med er i kommentarsfältet.

Källa:
Södermalms nya favorit: el-skejt


  • Publicerad:
    2017-09-21 21:59