MEDIA. Efter en vädjan från EU kommer strömningstjänsten Netflix att sänka kvaliteten på allt sitt innehåll i Europa de kommande 30 dagarna för att förhindra att internet går på knäna.

Genrebild.

När fler jobbar hemifrån, pluggar på distans eller sitter i karantän som en följd av coronaviruset ökar trycket på internet och dess bandbredd.

EU:s kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, uppmanar därför allmänheten att sänka kvaliteten på den strömmade videounderhållningen.

För att säkerställa internetåtkomsten för alla, låt oss byta till standardupplösning när HD (High definition) inte är nödvändigt”, skriver Breton på Twitter, där han också introducerar hasthtaggen #SwitchToStandard.

EU-kommissionären vände sig också direkt till strömningstjänsten Netflix, som nu har hörsammat hans begäran.

Netflix vd Reed Hastings har efter samtal med Breton beslutat att tjänsten sänker kvaliteten på sina videoströmmar i 30 dagar, vilket beräknas minska användandet av bandbredd med 25 procent på tjänstens europeiska nätverk. Syftet är just att förhindra att internet kraschar.

CNN rapporterar att coronaviruset fått USA:s internettrafik att skjuta rejält i höjden, särskilt i städer som är extra hårt drabbade, med många anställda som håller sig hemma. I Seattle på amerikanska västkusten har internettrafiken nattetid gått upp med 40 procent.

Källa:
Efter vädjan från EU – Netflix sänker kvaliteten


  • Publicerad:
    2020-03-19 21:25