ANTIRASISM. Tomas Åberg som driver huvudarbetet i den censurivrande nätaktivistföreningen Näthatsgranskaren ljög i sin bidragsansökan till den statliga myndigheten MUFC.

Nya Tider avslöjade tidigare i veckan den före detta polisen och djurplågaren Tomas Åberg (750127-0255) som numera försörjer sig som antirasist genom att polisanmäla Facebookprofiler, särskilt äldre kvinnor. Hans lön utgörs av statliga bidrag som han enligt vad den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell erfarit sökte och fick från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar.

Nu avslöjar nätsajten Katerina magasin att Tomas Åberg ljög i bidragsansökan till MUCF.

”Enligt den ansökan som inlämnats till MUCF i oktober 2017 uppger personerna bakom Näthetsgranskaren bland annat att man har ett pågående samarbete med Linköpings universitet, och att forskningsprojektet handlar om att identifiera möjligheter till förbättringar inom rättsväsendet vad gäller hatbrott samt att utvärdera det arbete man gjort under 2017”, skriver magasinet.

I ansökan till MUCF försäkrar föreningen att man även har ett samarbete med Linköpings universitet under ledning av universitetslektor Stefan Holgersson och att man därifrån har säkrat arvoden om minst 30 000 kr.

Katerina magasin visar att detta är en lögn. På en direkt fråga ställd till Linköpings Universitet gjorde en registrator en sökning i diariet där Stefan Holgersson står som ansvarig. Tomas Åberg står inte alls som anställd vid Linköpings universitet, och tjänstgör heller inte som forskningsassistent i något projekt där.

Men lögnen är fräckare än så: Stefan Holgersson är tjänstledig ända fram till den 24 september 2018. Vidare handlar inte Holgerssons arbete om hatbrott, utan om polisarbete i ”utsatta områden”, det vill säga no go-zoner och andra tungt kriminellt belastade områden, samt om den nya Polismyndighetens trafiksäkerhetsarbete.

Katerina magasin publicerar även delar av ett SMS som påstås vara från en före detta kollega till Tomas Åberg:

”…en fullfjädrad mytoman. Saknar helt spärrar och gränser. Det bästa är att hålla sig så långt borta som det bara går från honom.”

Näthatsgranskaren används alltså aktivt politiskt för att tysta dissidenter och missnöjesyttringar kring avgörande samhällsfrågor. Och ”antirasism” är en lukrativ business för före detta kriminella, missanpassade människor som inte drar sig för att plåga både människor och djur.

Källor:
Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds
Näthatsgranskaren och valet
Näthatsgranskarens lögner om Linköpings Universitet
Hur mycket granskning tål Näthatsgranskaren?
Jak-ägaren får djurförbud


  • Publicerad:
    2018-03-08 17:45