USA. En crowdfundingsida ville stödja en familj som tvingats stänga sitt företag på grund av vänsterpöbelns hatkampanj på sociala medier. De 25 000 dollar som skulle lindra den ekonomiska förlust som familjen drabbats av på grund av hoten har ökat lavinartat och är i skrivande stund uppe i 842 387 dollar.

memories-pizzeria

Det hela började då en av ägarna till familjeägda Memories Pizzeria i Indiana gav ett politiskt inkorrekt svar på en hypotetiskt ställd fråga i en intervju med en lokaltidning. Om ett gaypar kom in till deras familjeägda pizzeria och ville att de skulle leverera pizzor till deras gaybröllop hade pizzerian tvingas tacka nej på grund av religiösa skäl, uppgav Crystal O’Connor som är en av ägarna till pizzerian.

Vidare påpekade Crystals far och en av de andra ägarna, Kevin O’Connor, att de måste ha rätt att tacka nej till att medverka till arrangemang de absolut inte stödjer.

— Den livsstilen är något de väljer. Jag väljer att vara heterosexuell. De väljer att vara homosexuella. Varför ska jag bli slagen i huvudet för att gå med på något som de väljer?

Vänsterpöbeln argumenterade emot på samma sätt som i Sverige – genom organiserat näthat med hot på sociala medier. Vänsterpöbeln hetsade mot familjen och trollade recensionssidor där de i egenskap av ”smakdomare” sågade pizzerian. Värst var dock dödshoten, vilket var det som fick familjen att stänga ned pizzerian.

Men hatkampanjen slog helt fel. En GoFundMe-sida öppnades med målet att samla in 25 000 dollar, motsvarande 215 000 svenska kronor, för ”att lindra den ekonomiska förlusten” som familjen drabbats av och samtidigt ”bekämpa vänsterns hat” på sociala medier.

Det skulle visa sig att 215 000 kronor var alldeles för lite och att tiotusentals människor delar familjen O’Connors inställning att de inte ska tvingas att medverka till homosexuella arrangemang. I skrivande stund har på endast två dagar cirka 30 000 personer samlat ihop inte mindre än 842 387 dollar, motsvarande över 7 miljoner kronor till familjen.

Källor:
Support Memories Pizza
Indiana pizzeria raises $500,000 after saying it wouldn’t cater a gay wedding


  • Publicerad:
    2015-04-04 02:00