UPPSALA. En person som påträffats död i en bil antas vara Alexander Bengtsson, en homosexuell och färgad lokalpolitiker från Uppsala som provocerat svenskar genom att förespråka fri invandring. Polisen tror för närvarande inte att Bengtssons död är kopplad till något brott, trots att denne påstår sig ha blivit dödshotad över 50 gånger och påstår sig ha blivit knivhuggen i sitt hem av en okänd gärningsman.

alexander bengtsson moderat död

Alexander Bengtsson, 20, är en kontroversiell lokalpolitiker som företräder Moderaterna i Uppsala. Bengtsson hamnade i rampljuset efter att han 2013 gjorde utspel om att Sverige borde öppna sina gränser och tillåta fri invandring. Efter detta påstår Bengtsson att han blivit utsatt för över 50 hot som han ska ha polisanmält och fått fortsatt medial uppmärksamhet av.

Bland annat påstår Bengtsson att personer från Nordiska motståndsrörelsen dödshotat honom vid flera tillfällen (se bland annat här, här och här), något som polis och åklagare uppenbarligen inte håller med om då några åtal för detta inte har väckts.

Vidare påstår Bengtsson att han blev knivskuren av en okänd man som knackade på hans lägenhetsdörr mitt i natten. Inte heller här har polisen hittat någon gärningsman att åtala och bland annat på Flashback misstänker många att Bengtsson ljuger om hoten såväl som överfallet för att få uppmärksamhet. En användare på Flashback skriver till och med att även polisen misstänker att Bengtsson hittat på allting.

Dödsfallet
För en vecka sedan påträffades en man död i en uppbrunnen bil i Ödeshög, en kommun i Östergötland. Idag gick polisen ut med information om att den döde med största sannolikhet är Alexander Bengtsson. Polisen har också gått ut med att det för närvarande inte finns något som tyder på att något brott har begåtts.

— Det finns ingenting som tyder på att brott är begånget. Helt säkra kan vi naturligtvis inte vara, men vi har fått information som gör att vi i nuläget inte misstänker något brott, säger Henrik Sundin, utredare vid polisen i region öst.

Om inget brott har begåtts innebär detta att det antingen var en olycka eller ett självmord. En rättsmedicinsk obduktion genomfördes igår och resultatet som ännu inte kommit förväntas visa möjlig dödsorsak och vara avgörande för om en förundersökning om brott ska inledas eller inte.

En hypotes är att Bengtsson var en mytoman som lyftes fram i media men slutligen genomskådades av polisen, vilket innebar att han var på väg att bli avslöjad och därför blev desperat och begick ett självmord. Om detta stämmer och Bengtsson tog sitt liv är det inte ”högerextremister” utan politiskt korrekta journalister som har blod på sina händer, då de utnyttjat en labil person i politiska syften och för att sälja lösnummer.

Nyheter24 har dock valt att peka finger mot så kallade näthatare som på Flashback och Exponerat uttryckt sig elakt om Bengtsson.

Uppdatering
Åklagarmyndigheten släppte precis ett pressmeddelande som bekräftar mytomanteorin som Nordfront framförde här ovan:

En ännu inte identifierad kropp hittades i en utbränd bil i Ödeshög den 24 mars. Allt tyder på att den döde är en ung politiker verksam i Uppsala. Det finns just nu inget som tyder på att brott ligger bakom bilbranden.

Mannen har under senhösten 2015 och vintern 2016 anmält att han utsatts för ett antal hot över internet som han mottagit på bland annat sin mobiltelefon. Han har även bland annat anmält en misshandel som enligt anmälan skulle ha ägt rum ca kl. 00.30 den 9 mars 2016 i hans hem i Uppsala.

I samband med utredningsåtgärder framkom sådana uppgifter att polisen i Uppsala beslutade att inleda förundersökning kring tre fall av falskt larm. Ledningen av förundersökningen har därefter tagits över av kammaråklagare Pontus Melander vid Åklagarkammaren i Uppsala.

Mannen hördes och delgavs misstanke för tre fall av falskt larm den 23 mars 2016 i närvaro av offentlig försvarare. Han förnekade brott.

Utredningarna var i ett inledande skede där målet var att på ett fullödigt sätt utreda vad som hänt.

Detta innebär att Bengtsson antagligen samma dag eller dagen innan han dog hade fått reda på att polisen misstänkte att han ljög om åtminstone några av brotten han påstod sig ha blivit utsatt för.

Källor:
M-politikern Alexander Bengtsson befaras död
Polisen: Alexander Bengtsson befaras död


  • Publicerad:
    2016-03-31 15:30