BOSTON. En mor i Boston har spelat in en video riktad till den extremreligösa organisationen Islamska staten. I videon vädjar hon till IS att släppa hennes son fri så att hon kan komma att få se sina barns barn.

Den islamistiska gruppen Islamska staten har den senaste tiden visat upp sin brutalitet i media. För en tid sedan släpptes en omdiskuterad video där den amerikanske journalisten James Foley avrättades, i samma video visades den den 31-årige journalisten Steven Sotloff. Nu vädjar Sotloffs mor till terroristerna:

— Jag vill vad varje mamma vill: att få se sina barns barn. Jag vädjar till dig att bevilja mig det, säger Shirley Sotloff i en video riktad till IS ledare.

I nuläget tror man att fyra amerikaner hålls fångna av IS, däribland en 26-årig kvinna, men kvinnans familj vill att namnet hålls hemligt.

För att frige 26-åringen kräver IS 6,6 miljoner dollar och att pakistanskan Aafia Siddiqui som sitter fängslad i USA friges. Aafia Siddiqui är USA-utbildad och har i antiterrorkretsar fått namnet ”Lady al Qaeda”

Det är andra gången som IS kräver att Siddiqui släpps, förra gången gällde förhandlingarna James Foley. Kravet på att frige Siddiqu har även tidigare kommit från talibanerna när de förhandlade om soldaten Bowe Bergdahl. Villkoren för frigivandet är inte kända.

Källa:
Mamma vädjar för IS-gisslan


  • Publicerad:
    2014-08-28 18:25