UTRIKES. Under helgen rymde tre tonårsflickor från sina hem i Denver, USA. Myndigheter misstänker att de var på väg till Syrien för att gå med i Islamska staten.

isis2

Jihadist som söker frivilliga kvinnor.

Det var under fredagen som de unga kvinnorna rapporterades saknade av sina familjer. Två systrar i åldrarna 17 och 15 samt en 16-årig vän. Systrarnas far slog larm när han upptäckte att flickornas båda pass saknades, tillsammans med 2000 dollar. Enligt FBI’s taleskvinna Suzie Payne, stoppades flickorna i Frankfurt och fick återvända till sina familjer i Colorado.

Utredare håller nu på att se över bevis, bland annat flickornas datorer, för att fastställa vart flickorna var påväg. En amerikansk tjänsteman hävdar att bevisen tydligt pekar på att det var till Syrien flickorna skulle. Utredarna ska även se över om tonåringarna har andra ”likasinnade” vänner eller bekanta i skolan eller på annat håll.

Många muslimska kvinnor åker till mellanöstern för att göra så kallad kvinnlig jihad då man agerar madrass åt jihadistiska krigare.

Det är ännu inte klart om flickorna kommer att åtalas då kriminella handlingar av minderåriga ibland ses som ”missgärningar” i det federala rättssystemet.

Källa: Three Denver girls escape from home to join ISIS, stopped in Germany


  • Publicerad:
    2014-10-22 21:45