MELLANÖSTERN. Islamiska staten bjöd på ett nytt blodbad när de tidige i veckan tog kontrollen över staden Palmyra i Syrien. Uppgifter berättar om flera hundra döda, de flesta sägs vara kvinnor och barn. Palmyra är en historisk stad med rötter ända tillbaka till Romarriket.

Staden Palmyra i Syrien är den senaste av historiska städer som fallit offer för terroristorganisationen Islamiska staten. Det var tidigare under veckan som den islamistiska gruppen tog kontroll över staden och tog livet av cirka 400 civila. Enligt vittnesuppgifter från boende i staden kantas gatorna av hundratals lik, flest kvinnor och barn ska ha mördats.

Palmyra har en historia som går tillbaka ända till Romarriket och skrevs 1980 in på Unescos världsarvslista. Ännu finns inga uppgifter om skändning av historiska föremål eller byggnader men med med tanke på IS tidigare agerande är det säkerligen att vänta.

Det är inte heller första gången som IS massakrerar kvinnor och barn. Ändå har svensk media börjat kalla IS-terrorister för IS-aktivister. Som Nordfront tidigare rapporterat kommer muslimer bosatta i Sverige som reser till Mellanöstern och krigar för IS också att få förtur till lägenheter i Stockholm samt andra förmåner, vilket ska avradikalisera de islamska fundamentalisterna – om man ska tro de svenska rödgrönrosa politikerna.

Källa:
IS uppges ha dödat 400 civila


  • Publicerad:
    2015-05-24 15:05