INRIKES. Enligt flera asylsökare på ett av Västernorrlands asylboenden ska det ha funnits IS-terrorister boendes bland dem. Ingen vågar dock peka ut dem på grund av att man är rädd att råka illa ut.

Enligt källor till Allehanda.se ska habitanter på asylboendet i Västernorrland vittna om aggressiva och respeklösa män som tros vara terrorister från IS. De ska ha kommit i mars och känt varandra sedan tidigare. De ska ha kommit till Sverige samtidigt och varit mycket irriterade över att de inte fått uppehållstillstånd. De ska ha flyttats vidare till Malmö någon gång i april, enligt en av källorna.

En av personerna som tidningen varit i kontakt med berättar också att en av männen vid ett tillfälle ska ha sagt på fullaste allvar att han ”har rätt att våldta kvinnor med kort kjol”. Personen berättar vidare att alla som söker asyl i Sverige inte alls är vilka de utger sig för att vara.

Personen tror att de är oerhört farliga och beskriver dem som religösa fanatiker.

Cecilia Borgh, enhetschef vid Migrationsverket i Kramfors, berättar att anmälningar som man tror kan vara av intresse har gjort till polisen och Säpo.

Tobias Brännlund, som ansvarar för Migrationsverket i Härnösand, Timrå, Sundsvall och Ånge kan bekräfta att Säpo varit ut till Migrationsverket, men vill inte säga mer än så.

Källor:
Migrationsverket: ”Säkerhetspolisen har varit här”
Asylsökande till boendepersonal: ”Ni vet om att det finns IS-medlemmar här, va?”


  • Publicerad:
    2015-11-11 11:50