MELLANÖSTERN. Iran höll nyligen en karikatyrtävling med Islamska staten som tema, med syftet att både exponera IS ondska, men också för att belysa det ”arroganta” stödet IS anses ha fått från väst.

usa is iran

Eventet som organiserats av det Iranska Huset för Teckningar, med stöd från den iranska staten, har fått in över 800 bidrag från hela världen, där en vinnare väntas utses den 31 maj. Iran uppmuntrade också tecknarna att fokusera på det ”orubbliga stödet” från krafterna bakom Islamska staten, med förslag på västledare såsom Barack Obama, François Hollande och David Cameron, eller Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Det är inte heller en nyhet att Iran länge uttalat varit av åsikten att IS är en del i ett proxykrig för att främja sionistiska intressen i Mellanöstern, vilket Nordfront tidigare rapporterat om. Detta har nyligen också bekräftats, efter att tidigare hemligstämplade CIA-dokument läckts och publicerats av den konservativa tankesmedjan Judicial Watch. Dokumenten visar att USA redan från början var medvetna om att stödet till den ”syriska oppositionen” primärt gick till jihadistiska krafter, däribland IS föregångare AQI, och att det var troligt att det skulle resultera i ett Islamiskt Kalifat i östra Syrien.

I västlig media har man dock istället valt att fokusera på att organisatören tidigare arrangerat liknande karikatyrtävlingar om ”Förintelsen”. Det nya folkbildningsinitiativet från Iran visas i alla fall redan publikt på flera platser i landet, man väntas också ställa ut bilderna i Irak, Syrien och Libanon.

Källa:
Iran attacks ISIS & its ‘arrogant supporters’ with caricature competition (IMAGES)
Iranian cartoon contest links US, Israel to ISIS
Iran launches anti-Isis cartoon competition ’to expose true nature of Islamic State’


  • Publicerad:
    2015-05-27 16:15