UTRIKES. Under tre dagars tid har den judiska förbrytarstaten Israel angripit syriska och libanesiska styrkor. De senaste attackerna utfördes tidigt i morse och målen var vapendepåer och Scud-missiler.

På måndagsmorgonen angrep israeliskt stridsflyg syriska mål norr om Syriens huvudstad Damaskus. Attacken riktades mot den syriska armén och libanesiska Hezbollah och målen var vapendepåer och Scud-missiler. Angreppet som är det tredje på endast tre dagar påstås ha varit riktade mot vapenleveranser från Syrien till Libanon.

Under söndagen anklagade även Israels försvarsminister Moshe Ya´alon Iran för att skicka avancerade vapen till Hezbollah i Libanon samtidigt som han underströk att Israel aldrig kommer att tolerera överföringen av vad man kallar för ”strategiska precisionsvapen” till den libanesiska organisationen.

I söndags avvärjde Israel också ett angrepp på Golanhöjderna som man påstår att den syriska armén utförde men som än så länge endast har ”bekräftats” av Israel själva. Om Israel skyller attacken på Syriens regering i syfte att kunna fortsätta sina attacker mot syriska styrkor är i dagsläget oklart.

Syrien plågas av ett inbördeskrig som nu har gått in på sitt fjärde år och står mellan de ”syriska” rebellerna, uppbackade av bland USA och Israel, och den syriska regeringen med presidenten Bashar Al-Assad i spetsen. De så kallade syriska rebellerna utgörs av bland annat de islamistiska terrorgrupperna Islamska staten och Al-Nusra varav den sistnämnda är en gren av terrornätverket Al-Qaida. Observatörer från FN på Golanhöjderna rapporterar att man flera gånger har sett israeliska styrkor ge rebellerna läkarvård och möjligtvis även bistått dem med vapen.

Källor:
Israeli military strikes Golan Heights to foil terror plot
Tre israeliska attacker mot Syrien på tre dagar


  • Publicerad:
    2015-04-27 15:25