SVERIGE. Nu får kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor skarp kritik av andra högt uppsatta politiker inom sitt parti. De tycker det är direkt olämpligt att hon ska gå med i Pride-jippot då detta går helt emot partiets familjepolitik.

ebba-busch

Nu får Ebba Busch Thor kritik från kollegor inom sitt eget parti för hennes intention att gå med i Stockholm Pride i sommar.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Ebba Busch Thor, som första kristdemokratiska ledare någonsin, beslutat sig för att delta i årets Stockholm Pride. Partiledarens uttalande kom då som en chock för många kristdemokrater eftersom hon inte meddelat varken riksdagsgruppen eller partistyrelsen om sitt ställningstagande för den så kallade HBTQ-rörelsen. Hon valde istället att ta ett helt oförankrat beslut.

– Jag gör det just för att stå upp för frihet, för alla människors lika värde, och för att alla ska kunna se att det finns en möjlighet att bygga ett gott liv här, sa Busch Thor då.

Nu får KD-ledaren skarp kritik från andra högt uppsatta politiker inom sitt parti. Flera av hennes partikamrater ifrågasätter hennes kontroversiella ställningstagande för HBTQ-jippot då detta inte alls följer partiets familjepolitik. Under riksdagsledamöternas avslutande möte innan sommaruppehållet diskuterades partiledarens medverkan i homoparaden.

Tuve Skånberg, en av kristdemokraternas mest värdekonservativa riksdagsledamöter, menar att det är direkt olämpligt att Busch Thor beslutat sig för att gå i ett så politiskt färgglatt HBTQ-tåg som Pride. Detta då han menar att homolobbyisterna i RFSL och HBTQ-personernas propaganda går helt emot sitt eget partis värderingar gällande familjepolitik. Han menar att RFSL och HBTQ-rörelsen har en helt annan agenda än Kristdemokraterna.

–Hon förknippas med Pride och RFSL, och den politik som RFSL har utmejslat, med insemination, med surrogatmödraskap och med att nedmontera heteronormen. Det är i strid med kristdemokraternas familjepolitik, säger han.

Källa:
KD-kritik mot att Ebba Busch Thor deltar i Pride


  • Publicerad:
    2016-06-25 14:50