UPPSALA. I höst arrangeras en ny Pride-festival i Uppsala. Det största målet med jippot är att locka homosexuella invandrare och bygga en bro mellan dessa och andra sexuellt avvikande personer.

Nu kan vi se fram emot ännu en Pride-festival. I Uppsala arrangeras nämligen ett nytt jippo med namnet ”RFSL Uppsalas Pride-festival WelcomeOUT”. Under 16-18 september kommer det bjudas på homoparad, men också föreläsningar om hur nyanlända invandrare ska berätta för sina föräldrar att de är sexuellt avvikande och det kommer även ges råd från en politiskt korrekt advokat.

Homolobbyisten och tillika arrangören Warren Kunce är mycket förväntansfull och positiv till det hela. ”Hen” är öppet transsexuell och gick upp i domstol där ”hen” lyckades vinna mot Skatteverket och slipper därmed registreras som mor till sitt eget barn. ”Hen” ansåg att bli registrerad som ”mor” för en person som bytt juridiskt kön från kvinna till man är kränkande. På sin Facebook vill Kunce få råd om hur ”hen” bäst får tag i barn och ungdomar utan att behöva gå via deras föräldrar eller danslärare. Detta då ”hen” önskar visa upp barn och ungdomar i sin sexuellt avvikande festival.

— Vi väntar oss flera tusen människor. Förutom paraden kommer vi ha föreläsningar om hur man kommer ut till sin familj och en advokat berättar om vilka rättigheter man har, säger Kunce.

Det har hållits möten mellan homolobbyister och folk som vurmar för mångkultur och nyanlända invandrare. Man vill skapa en bro mellan homosexuella invandrare och andra sexuellt avvikande personer med den här nya mångkulturella Pride-festivalen.

Källor:
Ny pride hålls i Uppsala
Fel registrera transsexuell man som fött barn som ”mor” – vinner mot Skatteverket i domsto


  • Publicerad:
    2016-06-02 21:25