ABSURDISTAN. Under onsdagen avslöjades motivet för Sveriges nya frimärke i Bonnier-ägda TV4:s Nyhetsmorgon. Frimärket kommer att prydas av ”prideflaggan” med motiveringen att det ska ”framhålla allas lika värde”, enligt PostNord. Märket kommer att finnas till försäljning i butik från och med den 4 maj.

frimärk

Det var under onsdagens TV4 Nyhetsmorgon som PostNords kommunikationschef, Per Ljungberg, befann sig i studion för att presentera motivet till Sveriges senaste frimärke, nämligen ”prideflaggan”. Ljungberg menar att det nya frimärket kommit till för att ”framhålla allas lika värde”.

— Framhålla allas lika värde, betydelsen av människors olikhet och unikhet, det är lite det vi vill manifestera med det här frimärket, sa han i programmet.

Tanken med Sveriges frimärken är att de ska spegla landet ”med historiska och nutida händelser, individuella prestationer, jubileum, sport- och musikstjärnor, kulturhändelser och samtida företeelser”, skriver PostNord i ett pressutskick. De skriver även följande:

Genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Prideflaggan har så vitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen.

Det nya frimärket kommer att finnas ute till försäljning i butiker från och med den 4 maj.

Källor:
Här är nya frimärket som väcker känslor världen runt
Nya frimärket: Regnbågsflaggan


  • Publicerad:
    2016-03-30 09:00