UPPSALA. Bilbränder och stenkastning mot blåljuspersonal har skakat Uppsalaförorterna Gränby, Stenhagen, Gottsunda och Valsätra två nätter i rad.


Lördagkväll i ”utanförskapsområdet” Gottsunda i Uppsala.

Under hela helgen har det rapporterats om stora oroligheter i Uppsalas invandrartäta områden. Antalet anlagda bränder har varit så pass många i förorterna Gränby, Stenhagen, Gottsunda och Valsätra under fredags- och lördagsnatten att polisen nu valt att klumpa ihop alla ärenden till ett och samma ärende.

Upploppet tog sin början under fredagen efter polisen gripit en person som färdades på en stulen moped i någon av Uppsalas förorter. Under lördagskvällen fortsatte ligisterna att bränna bilar och kasta sten mot poliserna. Ingen har än så länge kunnat gripas för upploppen och ingen polisman uppges ha tagit skada av stenkastningen.

— Det har ju fortsatt på samma sätt som igår natt, med anlagda bränder och med stenkastning, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisen.

— De vill inte ha några poliser i området, det är helt klart, fortsätter Karlsson.

Minst tolv anlagda bränder är facit efter helgens upplopp. Framförallt är det bilar som brunnit, men också sopkorgar, containrar och annat.

Källa:
Nya oroligheter runtom i Uppsala


  • Publicerad:
    2016-07-17 21:15