MASSINVANDRINGEN. I den mångkulturella stadsdelen Hovsjö i Södertälje besköts fordon som plogade vägarna med nyårsraketer. Efter händelsen vägrade personal att sköta snöröjningen i området.

skotta

Efter lördagens attack mot snöröjningspersonal i Hovsjö vägrade man fortsätta med snöröjningen i området. Händelsen polisanmäldes och snöhögarna fick ligga kvar i stadsdelen. Då höjdes klagande röster bland de boende i området.

— Jag har svårt att gå med min barnvagn som det ser ut nu, menade mamman Hadeel Faruok som var en av dem som kritiserade situationen med oplogade gångbanor och vägar.

Kommunen fick in över 100 anmälningar gällande för dålig snöröjning, men kommunens vinterplanerare Mats-Ola Svensson har full förståelse för att snöröjningspersonal inte vill arbeta i områden där de blir beskjutna.

— Jag har full förståelse för att våra entreprenörer inte vill snöröja när folk skjuter raketer på dem. Jag har själv aldrig varit med om något liknande, säger han.

Under dagen tittade man på möjligheten att hyra in vaktpersonal för att på så sätt se till att personalen kunde arbeta med snöröjningen i lugn och ro.

— Jag tycker det är en bra lösning, situationen här är tröttsam och jag har själv fått en bil uppeldad. Det är viktigt att det blir skottat här eftersom många äldre behöver kunna ta sig ut och då är det bra med vakter som kan se till att det blir skottat, säger Hovsjöbon Ernest Iyagbo.

Nu har dock kommunen ändrat sig på den punkten och väljer istället att se raketbeskjutningen som en engångsföreteelse. Snöröjningen har nu återupptagits utan vaktpersonal och beräknas vara färdig under måndagskvällen.

Källor:

Snöröjare i Hovsjö kan tvingas jobba med vakter
Nytt besked: Inga vakter till snöröjning i Hovsjö


  • Publicerad:
    2017-01-09 21:15