DALARNA. Polisen hårdbevakar en Hemköp-butik i det mångkulturella området Tjärna Ängar i Borlänge efter trakasserier och stenkastning mot personalen. Under lördagen tvingades butiken stänga efter att personalen fått stenar kastade på sig och bildäck skurits sönder.

Nordfront har vid ett flertal tillfällen rapporterat om oroligheter som inträffar i det invandrartäta området Tjärna Ängar i Borlänge. Och situationen i området tycks endast förvärras. Under lördagen utsattes personalen på en Hemköp-butik i området för stenkastning och bildäck utanför affären skars sönder.

Butiken tvingades att stänga tidigare under lördagen på grund av trakasserier och stenkastning från en grupp ”yngre män”.

— Det har varit lite stökigt i området, och i går valde jag att stänga vid 19.30. Det var mycket folk utanför, inte i butiken, men vi valde att stänga, säger butikschefen Terese Awén.

På grund av attackerna har Dalapolisen nu satt in extra bevakning i området kring Hemköp-butiken.

— Det har varit skadegörelse mot personalens bilar vid Hemköp i Tjärna. Man har skurit sönder däck och kastat sten mot personalen och andra i samband med att man byter däck på de här bilarna, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna. Vidare säger han:

— Med anledning av flertalet händelser där, och att det har varit oroligt i området, så har vi resursförstärkt under natten.

Polisen har upprättat flera anmälningar om brott gällande det som hänt vid butiken. Det gäller dels skadegörelse, snatteri och försök till misshandel i samband med stenkastningen.

Källa:
Polisen bevakar butik efter stenkastning


  • Publicerad:
    2016-05-22 11:05