INRIKES. Efter bland annat bränder, knivhot och andra incidenter i det invandrartäta området Bullermyren i Borlänge kräver nu Hyresgästföreningen en ökad polisär närvaro i området.

En orolig stämning råder i det mångkulturella området Bullermyren i Borlänge i Dalarna. Efter incidenter som bland annat bränder, knivhot och annan kriminell brottslighet kräver nu Hyresgästföreningen en ökad polisiär närvaro i området.

I ett annat invandrartätt område i Borlänge, Tjärna Ängar, vistas polisen numera i området en dag i veckan efter att ett medborgarlöfte gått igenom. Detta är någonting som Hyresgästföreningens verksamhetsutvecklare Helene Hjorth Erickson nu kräver även ska införas på Bullermyren och i onsdags lämnade hon in en ansökan till polisen.

— Jag har upplevt att det blir en ökad otrygghet bland de boende i Bullermyren. Det framkommer på våra möten i området. Och de boende frågar ofta varför vi inte har någon närpolis som visar sig där, säger Hjorth Erickson.

Helene Erickson säger till Dalarnas Tidning (DT) att hon flera gånger fått höra om händelser som bidragit till att många känner sig allt mer rädda i sina egna hemmamiljöer.

— Jag får höra om fler och fler incidenter hela tiden. Bland annat har en 10-åring flicka och hennes kompis knivhotats i en park på området. Och det här gör ju så att de inte vågar gå ut och leka längre, säger hon.

Om den polisiära närvaron kommer kunna utökas i området återstår att se men Tunabyggen har bekräftat att man redan satt in väktare som patrullerar runt i Bullermyren.

Hjorth Erickson berättar även att Tunabyggden, tillsammans med fastighetsägaren, kommer att anordna trygghetsvandringar på kvällarna.

— Vi kommer att ha en trygghetsvandring på kvällen tillsammans med Tunabyggen. Då ska vi se över buskage, belysning och så vidare för att se om vi kan göra någonting direkt för att öka trygghetskänslan, säger hon.

Källa:
Hyresgästföreningen efterfrågar polisiär närvaro i Bullermyren: ”10-åringar har utsatts för knivhot”


  • Publicerad:
    2016-11-04 12:15