MÅNGKULTUR. Ett sophus, ett förråd och minst 13 bilar totalförstördes eller skadades när någon eller några anlade bränder i de så kallade utanförskapsområdena Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna i Borlänge.

sophusborlänge

Totalförstört sophus på Norrskensgatan i Jakobsgårdarna.

Under natten till lördag har någon eller några ägnat sig åt att anlägga bränder i de invandrartäta områdena Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna i Borlänge.

Det första larmet som inkom rörde en brand i en sopkorg och en container. Därefter kom ett larm om en brand i ett sophus. Allt inom loppet av en halvtimme.

— Det är ett sophus på ungefär åtta gånger åtta meter som är totalförstört. 13 bilar är allt från totalskadade till att blinkers har smält ihop, säger Johan Wahren, styrkeledare vid räddningstjänsten i Borlänge.

Flera meter höga lågor slog upp från sophuset och spridningsrisken var stor.

— Vi kommer inleda en förundersökning gällande mordbrand på grund av den överhängande risken för spridning till garage och bostadsfastigheter, säger Dennis Hebert, vakthavande befäl vid polisen.

Medans sophuset brann, sattes även ett redskapshus vid en kolonilott i brand. Även den byggnaden totalförstördes.

18 brandmän jobbade under natten med att släcka bränderna och förhindra spridningsrisken till intilliggande byggnader. De undkom dock stenkastning från de boende i området denna gång, något som både räddningstjänst och polis blivit utsatta för i dessa områden tidigare i sommar.

Ingen misstänkt person är ännu gripen och polisen vädjar till allmänheten efter tips.

Källor:
Flera bränder inom loppet av en halvtimme i Borlänge


  • Publicerad:
    2016-07-30 15:15