INRIKES. Sent på fredagskvällen körde en taxi avsiktligt in i en folkmassa i centrala Borlänge och skadade flera personer varav en allvarligt. Taxichauffören har anhållits och är misstänkt för mordförsök.

Genrebild. Foto: Nordfront.

En taxi körde sent på fredagskvällen in i en folkmassa i centrala Borlänge. Fyra personer skadades vid attacken varav tre personer fick föras till sjukhus. En av dessa är allvarligt skadad.

— En av dem är allvarligt skadad i huvud och bål, berättade Mats Öhman, presstalesperson vid polisen.

Det var klockan 23.42 som larmet kom till polisen att en taxi kört in i en folkmassa. Enligt vittnesuppgifter ska mannen medvetet ha kört på personerna.

Polisen uppgav att det var personer som befann sig på platsen som lyckades stoppa bilen och dra ut föraren.

— Vi har vittnesmål som uppger att han tagits bakom ratten. Det var privatpersoner som ryckte ut och fick ut mannen från bilen, sade vakthavande befäl Johan Wallenius.

Taxichauffören som är i 30-årsåldern var nykter vid händelsen och greps på platsen.

Efter att förhör hållits med mannen anhölls han under morgonen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Enligt polisen är motivet oklart men ändå kan de redan nu konstatera att ”inget” tyder på att dådet är ett terrorbrott.

Under dagen kommer förhör att ske med mannen och med ett flertal vittnen.

Taxibilen har beslagtagits av polisen som bedömer utredningsläget som gott.

Det var en man i 50-årsåldern, en man i 35-årsåldern och en man och en kvinna i 18-årsåldern som skadades vid attacken.

Uppdaterad: Enligt ögonvittnen är gärningsmannen av afrikansk härkomst. Personen ska ha kört in i folkmassan och därefter ett flertal gånger backat och på nytt kört in i människor. Afrikanen drogs ur bilen av ett gäng killar och polis var strax på plats och kunde gripa mannen. Chockade människor samlades på platsen.


  • Publicerad:
    2020-07-25 15:30