INRIKES. Två unga män skottskadades i ett bostadsområde i Borlänge på fredagskvällen. En av dem avled på sjukhuset och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Kvarnsveden, Borlänge (skärmdump SVT).

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 23.08 på fredagskvällen. Olle Lund, befäl vid polisens regionledningscentral, bekräftar att man skickade alla tillgängliga resurser till bostadsområdet Kvarnsveden i norra Borlänge.

Åtta ambulanser och en ambulanshelikopter skickades initialt till platsen. När polisen anlände kunde man konstatera att två män i 25-årsåldern var skottskadade. Männen fördes till sjukhus, där den ene av dem senare avled av sina skador.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men vill inte säga något i nuläget om antalet inblandade eller eventuella gripanden av misstänkta gärningspersoner.

— Nu jobbar vi mycket med både yttre och inre spaning, förhör vittnen och gör brottsplatsundersökning, sa polisens inre befäl Erik Hiding vid 7-tiden på lördagsmorgonen.

Polisen har också genomfört en husrannsakan i ett av offrens bostäder i centrala Borlänge.

Under hela natten har en omfattande polisinsats pågått runtom i Borlänge. Utöver avspärrningarna vid den misstänkta brottsplatsen i Kvarnsveden har ett område i anslutning till Maserhallen någon kilometer söder om brottsplatsen spärrats av.

Källa:
En död efter skottlossning i Borlänge


  • Publicerad:
    2019-01-12 09:15