VÄLLINGBY. En 18-årig kvinna är död efter en skottlossning i Vällingby. Hon hittades skadad vid halvtvåtiden inatt och rapporterades under morgonen ha avlidit av skadorna.

Vittnen uppger att de hört ett automatvapen vid nattens skottlossning i Vällingby. Genrebild. Foto: Pixabay.

En 18-årig kvinna hittades vid halvtvåtiden i natt skadad i Vällingby i nordvästra Stockholm efter att flera personer slagit larm om skottlossning. Hon fördes till sjukhus med ambulans men hennes liv gick inte att rädda.

Polisen var först ”förtegen” om den skadade var en man eller kvinna och om hur pass skadad personen var. Under morgonen meddelade polisen att den skadade personen var en kvinna, hemmahörande i Nacka kommun, och att hon avlidit av sina skador.

Under onsdagsmorgonen hade polisen en insats i Vällingby där man samlade in vittnesuppgifter. Polisen gjorde även en teknisk undersökning av brottsplatsen samt skickade upp en helikopter.

— Jag hörde något som liknande en skottlossning, med snabba skott. Jag associerade det med automatvapen, sade en person som bor i området.

Skott ska även ha gått igenom en fönsterruta i området.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det är andra kvinnan på tre dagar som skjutits till döds i det mångkulturella Sverige. På måndagen sköts en ung kvinnlig läkare som höll sitt barn i famnen till döds på en trottoar i Malmö, vilket fått både justitieminister Morgan Johansson (S) och statsminister Stefan Löfven (S) att ta avstånd från sitt egna ”samhällsbygge”.

Källa:
Kvinna död efter skottlossning i Vällingby


  • Publicerad:
    2019-08-28 14:25