BROTT. Under lördagskvällen blev två män skjutna i den främlingstäta stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Båda fördes till sjukhus där den ena opererats akut för allvarliga skador. Två personer är anhållna misstänkta för mordförsök.

Strax före klockan 22 på lördagskvällen fick polisen in flera larm om att skottlossning hörts i det främlingsutsatta området Skäggetorp i Linköping. När polisen kom fram hittades två män i 25-årsåldern skadade på marken.

— Vi har spärrat av ett stort område och pratar med vittnen och det kommer ske en teknisk undersökning. Vi har ganska stora resurser på plats, både med uniformerad personal, utredare, hundförare och kriminaltekniker, meddelade vakthavande befäl Magnus Holmström till P4 Östergötland.

Skjutningen har skett utomhus och det fanns många människor på platsen som bevittnade förloppet. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Enligt Region Östergötland är en av männen allvarligt skadad och har opererats akut på universitetssjukhuset i Linköping. Den andre mannen har lindriga skador och är kvar på sjukhuset för observation.

Det mångkulturella problemområdet Skäggetorp fanns med på polisens lista över särskilt utsatta områden i Sverige som presenterades i början av juni.

Linköping har varit utsatt för oroligheter den senaste tiden. Den 7 juni skadades 25 personer efter att en kraftig explosion detonerat i eller utanför ett flerfamiljshus i staden.

Källa:
Två skadade i skottlossning i Linköping


  • Publicerad:
    2019-06-23 09:00