BROTT. Polisens militärliknande insatsstyrka sökte på måndagen igenom en fastighet i Sätra i Gävle. Orsaken var den skjutning som genomfördes i stadsdelen under morgonen. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Under två och en halv timme på måndagsmorgonen höll polisen hyresgästerna i ett höghus på Sicksackvägen i våldsdrabbade Gävle inspärrade, medan omgivningen genomsöktes med hundar efter skjutvapen och tomhylsor.

Det var vid 08.30-tiden som larmcentralen fick in samtal från allmänheten om skottlossning i det mångkulturella ghettot Sätra i Gävle. I huset där en man sköts ned ansåg grannar att det kändes otäckt att verkligheten trängt sig på.

— Vi har ingen gripen för närvarande och just nu så jobbar vi med utredningsarbete på platsen, säger Lisa Sannervik som är presstalesperson hos polisen.

Kvart i elva anlände polisens insatsstyrka med sex man utrustade med militära automatvapen och militär mundering. Iklädda skottsäkra västar, hjälmar och sköldar äntrade de grannhuset i jakt på gärningspersonen.

Sätra är den typen av bosättning där våld och hot normaliserats och grannar skjuter varandra i benet på fester. Den nu jagade gärningsmannen är misstänkt för misshandel.

Tidigare har en norrländsk moderat riksdagsman från Gävle krävt att militären ska kunna sättas in i områden som Sätra där den Socialdemokratiskt styrda polisen tappat kontrollen över lag och ordning.

Se Joakim Lamottes frilansreportage från Sätra i Gävle:

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-03-19 09:20