BROTT. Programledaren för Efterlyst, Hasse Aro, inleder veckans direktsändning med några skarpa ord gällande det ökande antalet skjutningar i landet.

Hasse Aro i Efterlyst.

I veckans avsnitt av Efterlyst på TV3 uttrycker programledaren Hasse Aro sin avsky över den dramatiska ökningen av antalet skjutningar sedan programmet började sändas i början av 90- talet.

Aro går alltså emot etablissemangets konsensus och säger istället som det är i inledningen av veckans direktsändning:

— Jag har gjort det här programmet i över 20 år, men dagens program skiljer sig åt från de tidigare. Nuförtiden tvingas vi rapportera om skjutningar i vartenda jävla program. Vi hör debattörer säga att vi inte ska överdriva. Vi hör politiker, poliser och myndigheter försäkra oss om att de tar den här problematiken på allvar. Vi hör om nya satsningar som ska stoppa våldet, men ändå, i vartenda program, nya skjutningar vecka ut och vecka in.

I veckans avsnitt, som alltså inte är något undantag, tar man upp två nya skjutningar. I ett fall handlar det om två unga män som nyligen sköts ihjäl utanför en förskola i Upplands Bro. I ett annat reportage berättar man om hur en barnfamilj blivit beskjutna genom sitt brevinkast.

Se senaste avsnittet av Efterlyst på viafree.se.


  • Publicerad:
    2019-02-22 13:00