GÖTEBORG. Ännu en skottlossning har ägt rum i Göteborg. Den här gången är det en man i 30-årsåldern som har blivit skjuten.

En man skottskadades på fredagskvällen i den mångkulturella stadsdelen Bergsjön. Mannen är förd till sjukhus där han behandlas för allvarliga skador. Platsen för skottlossningen har spärrats av och polisen har helikoptrar i luften.

”Det ligger många bostäder i närheten av där skottlossningen inträffade och det var boende i området som larmade polisen. Just nu knackar vi dörr i området för att få reda på vad eventuella vittnen kan ha sett”, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Göteborg har i år varit extra hårt drabbat av skottlossningar. Än så länge i år har det ägt rum 49 skjutningar vilket är en ökning mot tidigare år. Under hela 2012 förekom 47 skottlossningar och under 2011 var siffran 48.

Polisen har än så länge ingen misstänkt för skjutningen, som rubriceras som försök till dråp och är den andra skjutningen som inträffat den här veckan. Vid den tidigare skjutningen gick polisen ut med meddelandet att vissa personer ska punktmarkeras. Totalt rör det sig om 25 personer som polisen riktade in sig på. I samband med det sa Klas Friberg, länspolismästare i Västra Götaland, följande: ”Vissa personer ska få det svårt att röra sig obehindrat i stan. Merparten av dem träffar vi dygnet runt. De stoppas hela tiden. Och jag vågar lova att de börjar tycka att det är riktigt besvärligt.”

Polisen vet än så länge inte om kvällens skjutning har något med tisdagens skottlossning att göra.

Källa:
En person skadad efter skottlossning


  • Publicerad:
    2013-10-11 21:30