GÖTEBORG. En 13-årig flicka blev överfallen och våldtagen av en för henne okänd man. Flickan var på väg till skolan när överfallet inträffade. Hon har under dagen befunnit sig på sjukhus för medicinsk undersökning.

Det var vid tio-tiden i morse när flickan var på väg till skolan som mannen överföll henne vid ett skogsområde bara tio minuter ifrån hennes hem. Flickan kunde av egen förmåga ta sig hem där hennes mamma larmade polisen runt kvart i tio. Enligt uppgifter rör det sig om en fullbordad våldtäkt och flickan har uppsökt sjukhus.

— Vi har nu fått kontakt med flickan, som befinner sig på sjukhus för en undersökning. Vi har också spärrat ett större område där händelsen ska ha ägt rum. Där letar vi bland annat med spermahund för att fastställa eventuella dna-spår, sa Björ Blixter, talesman hos polisen region väst, tidigare idag.

Flickan har i förhör uppgett att mannen är för henne okänd och att han verkade vara några år äldre än hon själv. I övrigt är polisen väldigt förtegen om utredningen och något signalement på våldtäktsmannen har man inte gått ut med.

Det som är känt är att överfallsvåldtäkten ägde rum i Bergsjön som är en stadsdel i Göteborg med extremt hög andel invånare med invandrarbakgrund.

— Vi uppmanar eleverna att ta följe hem och när de går till skolan i morgon, säger Bodil Rehnberg, kommunikatör för stadsdelsnämnden i Östra Göteborg, som alltså inte kan garantera ungdomarnas säkerhet.

Källa:
Flicka våldtogs på väg till skolan


  • Publicerad:
    2015-04-29 16:00