GÖTEBORG. En 43-årig man sköts igår ihjäl i invandrartäta Bergsjön, Göteborg. Mannens kamrat ligger på sjukhus med allvarliga skottskador. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

Bilden har inget med dödskjutningen i Göteborg att göra.

Bilden har inget med dödskjutningen i Göteborg att göra.

Igår sköt någon genom fönstret in i en bostad där en 43-årig man befann sig med sin vän. Gärningsmannen avlossade sex skott på mycket nära håll mot den nu avlidne 43-årige mannen och hans kamrat. Skjutningen ägde rum i den mångkulturella stadsdelen Bergsjön i Göteborg.

43-åringen avled senare på sjukhus och hans vän ligger med allvarliga, men inte livshotande, skador. Polisen hoppas att kunna höra honom under dagen uppger Göteborgsposten. Polis finns också på plats i sjukhuset då det finns en hotbild mot den skadade kamraten.

Enligt polisen var dådet en ren avrättning och det finns tecken som tyder på att gärningen var planerad med stor beslutsamhet.

43-åringen och hans kamrat var sedan tidigare kända av polisen. Dock så tror inte polisen att det låg någon konflikt som grund till skjutningen. Enligt kommissarie Anders Sandholm, chef för länskriminalens spaningsgrupp, tror han att dödskjutningen var en fristående händelse.

Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet.

Källa:
Gärningsman sköt sex skott genom ruta


  • Publicerad:
    2013-04-15 14:01