SVERIGE. Två poliser skadades i samband med stenkastningen och bränderna som inträffade i Bergsjön under onsdagskvällen. Ingen gärningsman har ännu gripits.

Under onsdagskvällen dök en grupp på 15-20 ”ungdomar” upp och kastade stenar mot polisen som var i Bergsjön i Göteborg för ”trygghetsskapande åtgärder”. Även fyra bilar stacks i brand i Bergsjön i samband med stenkastningen. En butik på Komettorget fick stora brännskador när en bil och en container brann intill byggnaden.

En person ur allmänheten fick en sten i ryggen och på handen och ringde själv ambulans som inte kunde komma fram till platsen på grund av oroligheterna. Mannen ska dock inte ha blivit allvarligt skadad.

Polisen kallades in för att skydda ambulansen, eftersom upploppsmakarna sprang runt och kastade sten mot blåljuspersonal och också använde grön laser. Två poliser fick ögonskador på grund av grönlasern.

Drygt tio personer kontrollerades och identifierades i området runt Bergsjön. Ingen av dessa misstänkta gärningsmän greps under kvällen men de är fortfarande misstänkta för brott.

Enligt polisens presstalesperson Hans Lippens fick en polisbil en ruta krossad av stenkastningen.

Händelserna rubriceras som våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Källa:
Två poliser skadade efter stenkastning och bilbränder


  • Publicerad:
    2016-09-22 10:50