GÖTEBORG. Sex personer ska ha skadats lindrigt efter att det under dagen utbröt ett knivslagsmål på en grundskola i det mångkulturella ”utanförskapsområdet” Bergsjön.

Under dagen ska det ha utbrutit ett knivslagsmål mellan barn som är elever på den mångkulturella Bergsjöskolan i Göteborg. Slagsmålet utspelade sig på Rymdtorget utanför skolan.

Inledningsvis kom uppgifter om en eller flera äldre och eventuellt maskerade gärningsmän som lurat till sig en pojke i årskurs 9 för att sedan attackera honom med kniv.

Polisen har dock senare under dagen avfärdat detta och menar istället att det med största sannolikhet handlar om en ”intern uppgörelse” mellan de inblandade eleverna.

— Det kan vara så att det är ett internt bråk i den här gruppen. Det är inte alls säkert att vi har några gärningsmän på fri fot, säger Stefan Gustavsson som är presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Bråket resulterade i att sex elever fick uppsöka vård på Sahlgrenska sjukhuset på grund av stick- och skärskador.

Eleverna i de lägre årskurserna skickades efteråt hem medan högstadieeleverna samlades med sina lärare i klassrummen.

— Vi försökte få ett lugn på skolan. Lärare och personal har varit trygga vuxna, säger en av Bergsjöskolans rektorer, Maria Kempe Olsson.

Stadsdelen Bergsjön har drabbats hårt av mångkulturen med alltifrån misshandlade poliser, våldtäkter, mord, skottlossning, stenkastning och att polisen måste jaga ”ungdomsgäng” med helikopter. Rikskriminalpolisens underrättelsetjänst konstaterade redan 2014 i en rapport att Bergsjön är en av de områden i Sverige där rättssystemet satts ur spel och där polisen saknar kontroll samt förmåga att upprätthålla lag och ordning.

Källor:
Polisen: Knivbråket kan vara internt
Sex elever skadade efter knivslagsmål vid Bergsjöskolan i Göteborg.


  • Publicerad:
    2016-12-12 17:15