GÖTEBORG. En kvinna har under måndagskvällen blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i Bergsjön. Göteborgspolisen söker nu efter en mörkhyad man med liten mustasch.

Kvinnan uppger att hon åkt spårvagn och klivit av vid Galileis gata för att sedan ha gått upp mot Keplers gata, där en man överföll henne och försökte dra ned henne till marken. Offret lyckades dock slå sig fri och gärningsmannen flydde från platsen till fots via en cykelbana mot Astronomgatan.

Hon säger sig känna igen mannen och säger att de ska ha åkt med samma spårvagn innan överfallet. Han ska ha då varit i sällskap med två andra som klivit av vid tidigare hållplatser.

Polisen rubricerar händelsen som försök till våldtäkt. De genomför en insats i området, men har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt.

Mannen ska vara en mörkhyad man mellan 16-17 år med en liten mustasch, cirka 170 centimeter lång och vara av normal kroppsbyggnad. Han ska vid brottstillfället ha varit klädd i en svart jacka med en blå kofta eller luvtröja under.

Källa:
2016-03-07 20:22, Våldtäkt, försök, Göteborg


  • Publicerad:
    2016-03-07 22:25