MÅNGKULTUR. Det var i måndags som ett “ungdomsgäng” eller invandrargäng gick till attack mot polisen utanför Alléskolan i Hallsberg. Privatpersonen Claes Mård befann sig på platsen och livesände händelsen på Facebook. Nu riskerar Mård att få sparken från sitt arbete efter att han sagt att det handlade om invandrarungdomar i filmen.

Nordfront rapporterade tidigare idag om att ett “ungdomsgäng” attackerat polisen med flaskor och stenar i måndags vid Alléskolan i Hallsberg.

När privatpersonen Claes Mård fick höra om att det var stökigt vid skolan åkte han dit eftersom han har en son som går på skolan. Mård åkte runt med sin bil och livesände det han såg när han kom till platsen. I filmen som sändes på Facebook kunde man se hur invandrarungdomar kastade stenar och flaskor mot kravallutrustad polis.

— I fredags var det ett invandrargäng från Örebro som var här och försökte ta makten, säger Mård bland annat i det numera borttagna filmklippet.

För detta och andra uttalanden där han påpekat att det handlar om ett invandrargäng har han kallats till samtal med sin chef och eventuellt riskerar han att förlora sitt arbete i ledningen i studieförbundet ABF.

— Min arbetsgivare ringde upp mig för det här och sade att jag kanske förlorar jobbet, säger Mård och fortsätter:

—  Jag har rätt att säga sanningen. Annars är frågan om vi har en demokrati. Om jag förlorar mitt jobb är det jättetråkigt, men jag gör det här för min sons skull, för det samhälle han ska växa upp i.

Mård fick även ta emot hot för att han publicerat filmen men även mycket positiv respons.

—  Eleverna är rädda, de vet mer än de vågar säga. Vad händer nästa gång gänget kommer tillbaka?  Kanske de är ännu fler då? I måndags var andra gången de kom till skolan på bara några dagar, säger Mård.

Personalen på skolan har inte berättat vad som egentligen skedde i måndags och i fredags för eleverna. Det har varit locket på och man har försökt släta över att det rörde sig om ett våldsamt upplopp.

Källa
CLAES FILMADE SKOLUPPLOPPET I HALLSBERG – RISKERAR ATT FÖRLORA JOBBET


  • Publicerad:
    2017-03-08 20:30