MÅNGKULTUREN. Det pågår en maktkamp om territorium i den mångkulturella stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

Under flera nätter i rad under den gångna veckan har olika etniska grupper bråkat med varandra i den mångkulturella stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Maskerade “ungdomar” uppges ha slagits med varandra med påkar. “Ungdomarna” har även attackerat väktare och poliser som befunnit sig på platsen för att försöka stävja oroligheterna.

Tidigare har det varit liknande upplopp i stadsdelen efter att sociala myndigheter omhändertagit flera barn som under lång tid ska ha misshandlats av sina föräldrar.

— Nu är det något helt annat. Nu är det en maktkamp om territorium i stadsdelen, säger Peter Asp, informationschef vid Trollhättans stad.

Bråket uppstod natten till torsdag då en väktare av arabiskt ursprung försökte släcka några däck som några somalier tänt eld på.

Det som hänt är att några ungdomar från Somalia brände däcken häromdagen. Om det beror på det här, att de har blivit ombedda att göra det, eller om de såg det som en förevändning för att göra djävulstyg vet vi inte. När de gjorde det kom det en vakt som är från ett annat land och släcker. När han attackerades dök landsmän till honom upp, säger Asp.

Flera poliser som anlände till platsen blev attackerade av stenar och fick däcken sönderskurna på flera polisbilar. Det uppges vara ett hundratal ”ungdomar” från olika gäng som ligger bakom upploppen. Endast en person har gripits hittills misstänkt för våldsamt upplopp, men personen har redan släppts. Polisen säger sig ha kännedom om vilka det är som ligger bakom vandaliseringen av polisbilarna men man har ännu inte gripit någon för detta.

Källa:
Polisen: Det ligger bakom upploppen


  • Publicerad:
    2017-06-17 14:40