MÅNGKULTUR. Sent under måndagskvällen bröt upplopp ut i den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby. Polisen utsattes bland annat för stenkastning och även journalister attackerades.

Det var under måndagskvällen i samband med att polisen skulle gripa en person vid tunnelbanan i den mångkulturella Stockholmsförorten Rinkeby som upplopp bröt ut. Situationen eskalerade snabbt och ett stort antal personer gick till attack genom att kasta sten mot polisen som tvingades att skjuta varningsskott. Även flera bilar stacks i brand.

Även en Dagens Nyheter-journalist attackerades och misshandlades under upploppet och tvingades spendera natten på sjukhus.

Journalisten attackerades på Rinkeby torg där han sedan blev misshandlad av en grupp på minst femton personer. Han hade dock gömt sin kamera innanför jackan och varför är det ännu oklart om han blev påhoppad för att han var journalist. Gärningsmännen stal även kameran när de upptäckte den.

— Jag har träffats av en massa slag och sparkar både på kroppen och i huvudet. Jag har tillbringat natten på sjukhuset, säger han.

I samband med händelserna under måndagen har polisen bland annat upprättat tre anmälningar om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, två fall av misshandel, skadegörelse och grov stöld. Polisen har även upprättat en anmälan med anledning av att man sköt verkanseld.

Källor:
DN-fotograf misshandlad i Rinkeby
Upplopp och plundring i Rinkeby


  • Publicerad:
    2017-02-21 13:15