Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisen: “Skarp granat i Kista kan ha kopplingar till invandrarupploppen”

Av Redaktionen, 2017-02-28
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Den granat som hittades på ett torg i Kista var skarp och man kan inte utesluta kopplingen till det invandrarupplopp som rasade i Rinkeby där polisen tvingades skjuta skarpt för att freda sig.

Bulgariska handgranater ska vara vanligt förekommande i Sverige.

På morgonen den 20 februari hittade man en handgranat vid Kista torg utanför polisstationen. Efter att handgranaten undersökts av bombexperter kunde man konstatera att den var skarp.

Polisen menar nu att handgranaten kan ha kopplingar till de våldsamma invandrarupploppen som rasade i Rinkeby under måndagskvällen där man gick till attack mot polisen som tvingades skjuta skarpt mot gärningsmännen för att freda sig. Även en Dagens Nyheter-journalist attackerades och misshandlades.

— Polisstationen i Kista är den station som ligger närmast Rinkeby och det kan därför inte uteslutas att händelsen kan kopplas ihop med de oroligheter som inträffat där, säger Patrick Ungsäter, polisområdeschef.

Man har nu höjt säkerhetsberedskapen och även startat en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen uppger sig även angelägen om information från allmänheten som kan hjälpa till i förundersökningsarbetet.

— Vi tar detta på största allvar samtidigt som vi inte retirerar, utan tvärtom ökar våra ansträngningar, avslutar Ungsäter.

Källa:
Skarp granat mot polis


  • Publicerad:
    2017-02-28 20:00