BROTT. Under fredagskvällen attackerades en polispatrull när de utförde ett rutinuppdrag i den ökända förorten Rinkeby. Poliserna blev misshandlade av ett gäng på 20-30 personer och fick även flaskor och glas kastade emot sig.

Från ett tidigare ingripande mot kriminella invandrare i Rinkeby.

Vid 23-tiden under fredagskvällen befann sig en polispatrull på ett rutinuppdrag på Stavbygränd i Rinkeby. I samband med en polisen stoppat en person urartade situationen helt.

— När den personkontrollen gjordes, så startade bråket. Då kom det ut folk från ett ställe i närheten, en restaurang eller vad det nu var. Exakt hur många det rör sig om är svårt att säga, men de inblandade poliserna upplevde det som mellan 20 och 30 stycken. Alla var inte aktiva, men de fanns runt omkring händelsen. Det kastades både flaskor och glas mot poliserna. Som tur är blev de inte träffade, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Tre poliser fick uppsöka vård efter tumultet och tre personer födda på 90-talet kunde gripas på platsen och har anhållits misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt.

Källa:
Poliser i Rinkeby blev attackerade av gäng


  • Publicerad:
    2017-02-11 14:00