BROTT. Maskerade personer gick under lördagskvällen och natten till söndagen till attack mot polisen med molotovcocktails och andra tillhyggen i den invandrartäta stadsdelen Oxhagen i Örebro.

Strax efter klockan nio på lördagskvällen började det bli oroligt i den invandrartäta stadsdelen Oxhagen i Örebro. Ett stort antal maskerade personer i grupp gick till attack mot polisen, beväpnade med tillhyggen som pinnar, golfklubbor och annat som hittats längs vägen. Kravallerna fortsatte under hela natten ända in på söndagsmorgonen.

— Det är ju ett socialt utsatt område och vi fick tidigt på kvällen indikationer att det samlats ganska mycket personer på platsen med syfte att ställa till med bråk. Det säger anmälare och man har även påträffat stensamlingar, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Mobben som drog fram försökte även tända eld på en tvättstuga, vilket misslyckades. Två molotovcocktails ska ha slängts mot polisen men ingen uppges ha kommit till skada. Ingen misstänkt person har ännu kunnat gripas efter nattens oroligheter.

— Vi jobbar mycket med att samla underlag just nu genom att exempelvis filma vid våra ingripanden. Det finns poliser med god lokalkännedom och personkännedom i området också, säger Wallenius.

Källa:
Våldsamt upplopp i Oxhagen


  • Publicerad:
    2016-09-18 16:20