INRIKES. Den 18-åriga flickan var på väg till skolan när en man i 60-årsåldern försökte trycka in fingrarna i hennes underliv. Tunnelbanan var full med folk men ändå så ingrep ingen.

Det var under onsdagsförmiddagen som Michaela, 18 år, tog tunnelbanan till skolan precis som vanligt. När hon gick på vid Slussen i Stockholm upptäcker hon att en man i 60-årsåldern försiktigt närmar sig henne. Han börjar sedan tafsa på flickan i den fullsatta vagnen och försöker trycka in fingrarna i hennes underliv. Michaela tror att folk såg vad som hände men att dessa inte vågade säga något.

Vanligtvis går hon av vid Odenplan men på grund av mannen tar hon sig av vid en station tidigare. Mannen går av vid samma station och går åt andra hållet. Michaela får tag i vakterna på stationen som hjälper henne att ringa efter polis som sedan tar henne till Södersjukhuset för att leta DNA från mannen.

— Dessvärre så är det här inte ovanligt och det är precis lika ovanligt att man ingriper, säger Albin Näverberg, informatör hos polisen.

Att samhället går ett bistert öde till mötes där civilkurage och heder är något väldigt sällsynt blir tydligt när unga flickor kan utsättas för övergrepp offentligt utan att någon reagerar.

Michaela är noga med att poängtera att hon inte vill dra alla killar över en kant på grund av hur en man beter sig. Däremot är hon illa berörd och chockad över bristen på hjälp från de som stod runtomkring och kanske såg allting.

Källa:
Mannen tog Mickaela, 18, mellan benen i fullsatt t-bana – ingen ingrep


  • Publicerad:
    2015-06-02 21:45